Ben jij iemand die graag zo nu en dan wat nieuwe haarkleuren uitprobeert? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, want zo kun je af en toe voor een nieuwe look kiezen. Echter is het verven van je haar niet heel goed voor je haar. Het is daarom belangrijk dat als je jouw haar verft, je jouw haar goed verzorgt. Als je geverfd haar goed verzorgt, zal het er namelijk direct mooier uit komen te zien. Hoe je geverfd haar kunt verzorgen? Wij geven je wat handige tips, dus lees snel verder.

Je haar niet te veel wassen

Wat belangrijk is om te onthouden als je jouw haar onlangs geverfd hebt, is om je haar niet te veel te wassen. Shampoo kan namelijk mineralen bevatten die ervoor kunnen zorgen dat jouw nieuwe haarkleur wordt aangetast. Dit is natuurlijk allesbehalve fijn en moet je zoveel mogelijk zien te voorkomen. Als je jouw haar net geverfd hebt, is het aan te raden om zeker niet iedere dag direct je haar te wassen. Was het een paar keer per week en houd dit een tijdje aan. Als het alweer een hele tijd geleden is dat je jouw haar hebt geverfd, kun je uiteraard wel weer wat vaker je haar wassen als je dit graag wilt.

Haarverzorging voor gekleurd haar gebruiken

Het klinkt vanzelfsprekend, maar lang niet iedereen doet het. Als je jouw haar geverfd hebt, is het aan te raden om haarverzorging voor gekleurd haar te gebruiken. Denk hierbij dan ook aan haarproducten voor gekleurd haar. Een groot voordeel, hiervan zijn er genoeg beschikbaar. Je kunt denken aan haarproducten als shampoo, conditioner of haarcrème. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruiken van Andrélon of Guhl shampoo voor gekleurd haar.

Kijk uit met de zon

Met geverfd is het aan te raden om op te passen voor de zon. Zorg ervoor dat als je van plan bent voor een lange tijd in de zon te zitten, je jouw haar goed beschermd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dragen van een petje of hoed. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een haarproduct met SPF te gebruiken.

Stijl of föhn je haar niet te vaak

Hoe je jouw geverfde haar ook kunt verzorgen, is door het niet te vaak te stijlen of te föhnen. Geverfd haard stijlen of föhnen zorgt er namelijk voor dat jouw haar droger wordt, waardoor het meer kan gaan pluizen. Doe dit dus echt niet te vaak. Te vaak stijlen en föhnen is al niet goed voor het haar, maar al helemaal niet als je jouw haar net geverfd hebt. Als je normaal gesproken heel vaak je haar stijl maakt of föhnt, kan het dus verstandig zijn om dit te minderen. Zo houd je jouw gekleurde haar namelijk mooier.

Pas op met zwemmen

Heb je een mooie vakantie op de planning staan, maar heb je net je haar geverfd? Pas dan echt op met zwemmen. Het chloor van een zwembad kan er namelijk voor zorgen dat de kleur van je haar sneller vervaagt. Het kan zelfs voorkomen dat er een andere kleur gloed in het haar komt. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Als je net voordat je gaat zwemmen jouw haar hebt geverfd, zorg er dan voor dat jouw haar niet onder water komt.

Geen haarproducten met alcohol gebruiken

Hoe je gekleurd haar nog meer kunt verzorgen? Door geen haarproducten met alcohol te gebruiken. Als je wel haarproducten gebruikt met alcohol erin verwerkt, kan het zomaar zo zijn dat jouw haar er binnen no time meer futloos uit gaat zien. Je kunt deze producten dan ook beter vermijden als je net jouw haar een nieuwe kleurtje hebt gegeven.

Maak gebruik van maskers en olie

Verf in je haar kan ervoor zorgen dat je haar droger wordt. Hoe droger jouw haar is, hoe minder je zal zien van jouw mooie nieuwe kleurtje. Geverfd haar verzorgen is dan ook van groot belang. Dit kun je doen door gebruik te maken van haarmaskers en olie. Er zijn tegenwoordig veel verschillende haarmaskers en haarolie producten te koop, dus hierin heb je genoeg keuze. Door gebruik te maken van een haarmasker of haarolie zorg je ervoor dat jouw haar extra gevoed wordt, waardoor het resultaat er mooier uit komt te zien.

Geverfd haar verzorgen vergt dus zeker wel wat aandacht en moeite. Denk er niet te makkelijk over, want als je jouw geverfde haar niet goed gaat verzorgen zal het er waarschijnlijk ook niet uit komen te zien zoals je wilt. Je wilt tenslotte wel volop van jouw nieuw gekleurde haar kunnen genieten, dus zorg ervoor dat je jouw haar goed verzorgd!