Wil je een gezichtsmasker maken tegen wallen? Ben je na een slechte nachtrust wakker geworden met onsierlijke wallen onder je ogen? Of heb je zelfs als je goed hebt geslapen last van donkere kringen onder je ogen? Lees dan snel verder.

In dit artikel vertellen we je over effectieve gezichtsmaskers en andere middeltjes tegen wallen.

gezichtsmasker maken tegen wallen

1: Wallen behandeling met komkommer

Komkommer bevat verschillende vitamines en antioxidanten die helpen om opgezwollen wallen en donkere kringen onder de ogen te verminderen.

Je kan komkommer op twee verschillende manieren gebruiken:

  1. Snijd twee dikke plakken van een komkommer die net uit de koelkast komt. Leg de koude plakken vervolgens 10 tot 15 minuten op je ogen.
  2. Rasp een stuk komkommer zeer fijn en vang het komkommersap op. Je kan de komkommerrasp laten uitlekken in een zeef of uitknijpen boven een schaaltje. Drenk vervolgens twee wattenschijfjes in het komkommersap en leg 10 tot 15 minuten op je ogen.

2: Wallen weg krijgen met rozenwater

Rozenwater is rijk aan vitamine A, vitamine C en verschillende antioxidanten. Daardoor is het perfect om je huid mee te verzorgen.

Het maakt je huid strakker, gladder en minder rood.

Ook helpt het bij het voorkomen van ontstekingen. Het werkt dus niet alleen als anti wallen masker, je kan het ook gebruiken als je last hebt van acne.

Neem twee wattenschijfjes en maak deze goed vochtig met rozenwater. Leg de schijfjes vervolgens 10 tot 15 minuten op je wallen. Het is het makkelijkste om hiervoor een groot wattenschijfje te nemen en deze door de helft te knippen.

3: Rozenwater in combinatie met melk

In plaats van puur rozenwater tegen wallen te gebruiken, kan je ook een mengseltje maken met melk. Melk hydrateert en voedt je huid namelijk.

Als je melk uit de koelkast gebruikt, helpt de kou ook meteen bij het laten slinken van je wallen.

Meng één eetlepel rozenwater met één eetlepel melk. Drenk wattenschijfjes in het mengsel en leg voor 15 tot 20 minuten op je wallen. Spoel de huid daarna af met wat water.

4: Massage met amandelolie tegen wallen

Amandelolie is een weldaad voor je huid. Het hydrateert, verzacht en bevat veel vitamine E en mineralen.

Je hebt ongeveer een theelepel amandelolie nodig.

Verdeel de amandelolie over de huid onder je ogen en masseer deze vervolgens zachtjes met je middelvinger. Begin aan de binnenkant van je oog en werk met zachte kloppende bewegingen naar de buitenkant.

Dit helpt om het vocht onder je ogen af te voeren.

5: Anti wallen masker van rauwe aardappel

Aardappelen helpen bij het lichter maken van donkere kringen en bij het verminderen van opgezwollen wallen. Zorg dat de aardappelen koud zijn om de behandeling extra effectief te maken.

Ook aardappelen kan je op verschillende manieren inzetten om van je wallen af te komen. Bij alle drie de methodes dien je de huid achteraf te wassen met wat water.

  1. Snijd twee dikke plakken van een aardappel en leg deze 10 tot 15 minuten op je wallen.
  2. Drenk twee wattenschijfjes in het sap van een aardappel. Dit doe je door een aardappel zeer fijn te raspen, de aardappelrasp uit te knijpen en het sap op te vangen. Leg de wattenschijfjes vervolgens 10 tot 15 minuten op je wallen.
  3. Rasp een kleine tot middelgrote aardappel zeer fijn. Doe de rasp samen met het sap dat vrijkomt in een dun katoenen doekje en knoop dit dicht. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een zakdoek of een stukje van een oud T-shirt of laken gebruiken. Leg het zakje vervolgens voor 10 tot 15 minuten op je ogen.

6: Combineer aardappel met komkommer

Aardappel en komkommer vormen samen een goed team tegen wallen.

Je kan de rasp en/of het sap van deze twee daarom mengen voor een anti wallen treatment.

Gebruik hiervoor de tweede of derde methode uit de tip hierboven.