Droge velletjes rondom je nagels, nagels die inscheuren, afgebeten nagels; het is niet makkelijk om altijd mooie nagels te hebben.
Het is een kwestie van verzorging, onderhoud en gebruik van de juiste producten. Als je er verzorgd uit wilt zien, horen verzorgde nagels daar zeker ook bij. Daarom hebben wij een aantal tips & tricks voor je beschreven.

1. Voeding

Proteïnerijke voedingsmiddelen zijn van essentieel belang voor sterke en gezonde nagels. Zet vis, kip en groenten -zoals bonen, broccoli & bloemkool- op het menu. Slik aanvullend hierop dagelijks een supplement speciaal voor huid, haar en nagels. Elke drogisterij heeft dit in het assortiment.

2. Onderhoud

Verzorg je nagels goed. Hiervoor hoef je niet (steeds) naar een salon. Zelf ben je prima in staat dit te doen.
Naast het ‘standaard onderhoud’ is het verstandig eens per maand te gaan voor een uitgebreide sessie. Denk hierbij aan het schoonmaken en vijlen van je nagels, het weken in een warm badje met olie & water en het terugduwen van de nagelriemen.

3. Vijlen

Vijl nagels, knip ze niet. Scheurtjes en rafelige randjes worden zo voorkomen.
Zorg ervoor dat je altijd een vijl in je tas hebt. Mocht een nagel onverhoopt afbreken of inscheuren is het probleem binnen een mum van tijd verholpen. ‘Zaag’ niet, maar vijl één richting op!

4. Pluk, trek & bijt niet!

In welke situatie jij je ook bevindt: pluk, trek & bijt niet aan je nagels.
Het zorgt niet alleen voor lelijke nagels. Het is ook nog eens ongezond. Je gebruikt je handen overal voor, waardoor het krioelt van de bacteriën onder je nagels. Infecties liggen op de loer!

5. Verzorg je nagelriemen

Je denkt bij het verzorgen van je nagels wellicht niet altijd aan de nagelriemen. Nagelriemen hebben een belangrijke functie, ze zorgen er namelijk voor dat bacteriën niet binnen kunnen dringen. Hierdoor blijven nagels mooi, gezond en sterk. Gebruik een nagelriemolie om je nagelriemen gezond te houden.

6. Blijf weg van kunstnagels -in welke vorm dan ook-

Heb je ooit kunstnagels gehad? Dan herinner jij je vast nog wel hoe jouw eigen nagels er aan toe waren na verwijdering van de set.
Héél dun en zéér kwetsbaar. Het duurt weken voor je nagels weer aangesterkt zijn en tegen een stootje kunnen. Gelnagels, gellak, acryl; de mogelijkheden zijn oneindig, maar richten stuk voor stuk ook oneindig veel schade aan. Ga voor de natural look.

7. Gebruik altijd een basis coating

Nagellak fleurt je nagels op en maakt een outfit compleet. Gebruik een gezonde nagellak waaraan vitamines en oliën zijn toegevoegd.
Gebruik altijd een goede basis coating onder nagellak. Het voorkomt scheurtjes, haaltjes en verkleuring van je nagels. Bovendien zorgt het ervoor dat jij langer plezier hebt van je gelakte nagels.

Lees ook: 5 tips voor flawless nails