Het verkeerd uitvoeren van een oefening in de sportschool of een zogenaamd ‘gezonde’ snack; het haar van menig personal trainer gaat er recht van overeind staan. Veel gezondheids- en fitnessgewoonten blijken helemaal niet zo gezond te zijn als we allemaal denken. Wil je gezonder leven en optimaal effect halen uit jouw sportsessies? Stop dan nu met deze 3 dingen!   

1. Stop met het vermijden van krachttraining

Voor veel dames behoort krachttraining niet tot hun routine. Uit angst om te transformeren in een bodybuilder blijven ze weg ver weg van de gewichten in de sportschool. Vervolgens rennen ze kilometers, bevinden zich uren op de spinningfiets en nemen een ingewikkelde yogapose aan. Goed natuurlijk, maar het is niet het type training dat je nodig hebt. Een sterk lichaam en strakke billen bereik je er niet mee. Krachttraining met barbells en dumbbells zorgen voor een mooi lichaam, sterke botten en een betere lichaamshouding. Bovendien maakt krachttraining je mentaal sterk en minder blessuregevoelig. Waar wacht je nog op?

2. Stop slechte eetgewoonten

Sommige mensen gaan van een bourgondische levensstijl naar een extreem dieet. Eetbuien gaan over in uithongeren. Niet goed! Zorg voor een gezonde levensstijl. Eet voldoende groenten en fruit en kies voor de juiste koolhydraten.

3. Stop met het kopen van groene sappen

Velen maken zich er schuldig aan: het nuttigen van groene sappen in de volle overtuiging gezond bezig te zijn. Tegenwoordig wordt alles wat vloeibaar is en waaraan boerenkool of spinazie toegevoegd is een groene smoothie genoemd. Dit klopt niet. Iets wat vloeibaar is, is geen smoothie maar een sap. Sap bevat veel minder vezels dan de groente of het fruit waarvan het gemaakt is. In de ‘verse’ sappen die je koopt is fruitsap vaak het hoofdingrediënt. Uiteindelijk bevat een portie maar heel weinig groene groente. En laat deze groenten nou juist voor de vezels zorgen de we nodig hebben. Kies voortaan voor een échte smoothie (dik en vol vezels), voor écht groentesap (dus zonder toevoeging van fruitsap) of maak je sappen en smoothies zelf. Je weet op deze manier exact wat je daadwerkelijk binnenkrijgt. Veel gezonder!