De modellenwereld heeft de laatste jaren veel veranderingen door gemaakt. Waar overheden zich gingen bemoeien met het gewicht van modellen en dierenrechtenactivisten zich druk maken over het vele bond dat door designers gebruikt wordt, maken anderen zich druk over waarom sommige modellen op de catwalk te zien zijn. Meer specifiek: waarom zijn Gigi Hadid en Kendall Jenner de topmodellen van dit moment?

De modewereld is er namelijk van overtuigd dat dit komt door hun beroemde families. Doordat ze geboren zijn in rijkdom en ook nog eens veel in de pers komen door hun bekende families zouden ze zijn uitgegroeid tot de topmodellen van dit moment.

Kendall en Gigi hebben allebei een enorme hoeveelheid volgers op social media. Niet gek dus dat designers graag met ze samenwerken. Voor designers is het namelijk de uitgelezen kans om heel snel heel veel mensen te bereiken. Boze tongen beweren dat Gigi en Kendall helemaal niet knap genoeg zijn om model te zijn. En vooral Gigi wordt vaak bekritiseerd om haar maten, ze zou te curvy zijn. Ook zou ze totaal niet kunnen ‘lopen’ (als in: modellenloopje op de catwalk).

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Kendall ligt op dit moment onder vuur omdat ze voor de Spaanse Vogue een shoot deed in ballerina-stijl. De hele balletwereld is nu boos omdat ze in de foto’s en het filmpje de balletwereld belachelijk zou maken met haar slechte techniek en rare sprongetjes.

Spanish Vogue by @miguelreveriego

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

Die kritiek is natuurlijk hartstikke belachelijk. Kendall werd geboekt voor een shoot en doet als model gewoon haar werk. Als de Spaanse Vogue de echte ballettechniek had willen overdragen hadden ze een model met ballet ervaring moeten boeken. Gigi heeft misschien een ander figuur of andere loopjes dan de meeste modellen maar als een designer dat mooi vindt dan is dat toch zijn keuze.

unpublished by @mertalas + @macpiggott

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

Natuurlijk hebben ze enorm veel volgers en natuurlijk hebben designers daar baat bij. Maar het argument dat ze enkel en alleen door hun bekende families hun enorme aantallen volgers hebben opgebouwd klopt ook helemaal. Lily Rose Depp, Sofia Richie (dochters van) en Lottie Moss (zus van) komen stuk voor stuk ook uit bekende families, zijn model maar doen het op social media een stuk minder goed. Kendall en Gigi doen op social media dus blijkbaar iets wat veel mensen leuk vinden.

Ze zeggen wel eens: ‘There is no such thing as bad publicity’. De volgers aantallen bij Kendall en Gigi blijven door alle ophef maar stijgen. Dus eindelijk zijn zij degene die het laatste lachen.

????

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on