Beerpong kennen de meesten wel, maar helaas is het voor vrouwen niet een heel classy spelletje. Gelukkig voor ons bestaan er ook wat meer vrouwvriendelijkere versies. Zo werd laatst al bekend dat er Prosecco Pong bestaat maar ook aan de cocktail lovers is gedacht! De nieuwste variant is namelijk Gin Pong!

Het traditionele spel

Beerpong is ontstaan in Amerika en is een combinatie van meerdere drankspelletjes. De regels liggen niet vast maar het spel wordt wel altijd gespeeld volgens dezelfde basisprincipes.

beerpong

Er zijn twee teams die kunnen bestaan uit meerdere personen. Elk team zet een gelijk aantal, met bier gevulde, bekers tegenover elkaar op tafel. Met zes tot tien bekers wordt er een opstelling gemaakt in de vorm van een driehoek. Met zes bekers is dit 3-2-1 en met tien bekers 4-3-2-1. Ook hebben beide teams een beker met water, die puur gebruikt wordt om de pingpongbal mee schoon te maken.

Het is de bedoeling de pingpongbal vanaf een afstand in een beker van de tegenstander te gooien. Als het raak is, moet de tegenstander vervolgens de inhoud van die beker in één slok leegdrinken. Mis je? Dan is de tegenstander aan de beurt en moet hij/zij proberen een beker te raken. Het team dat als eerste geen bekers meer over heeft, heeft verloren en moet de resterende bekers van de tegenstander ook leegdrinken.

Let’s play!

Gin Pong is echt meer voor de vrouw gemaakt en daardoor chiquer. Dit spel kun je dus prima op verjaardagen, vrijgezellenfeestjes, girlsnights, et cetera vieren. Het spel werkt precies hetzelfde als bij beerpong alleen zijn de glazen bij dit spel kleiner. Gin Pong kun je online bestellen voor minder dan twintig euro!

Gin pong exists and is the ONLY game you'll need this Christmas….

A post shared by WeShop (@weshopsocial) on

It’s getting competitive #ginpong #newyearseve @whatcolourisyourleith

A post shared by Topaz Knight (@topazknight) on

Schaf het spel voor het volgende feestje aan en verzamel al je vriendinnen bij elkaar, het wordt namelijk gegarandeerd één van de beste feestjes sinds tijden!