Wil jij zien en ervaren hoe de Rich and Famous leven en houd je daarnaast van van prachtige stranden, een heerlijk klimaat en mooie natuur, dan is glamping aan de Côte d’Azur echt iets voor jou! Wij hebben een aantal activiteiten en bezienswaardigheden op een rijtje gezet voor jouw vakantie op een camping aan de Côte d’Azur!

Shoppen in prachtige steden

De Côte d’Azur biedt ontzettend mooie steden, waar een bezoekje zeker niet aan mag ontbreken. Shoppen hoeft hier echt geen probleem te zijn. St. Tropez biedt naast prachtige stranden en restaurants waar je de heerlijke Franse keuken kan ervaren, ook levendige winkelstraten. In St. Tropez zijn vele modewinkels te vinden in de Rue Gambetta. Ook zitten hier wat kleinere winkeltjes en boetiekjes gevestigd waar kleding en meubels te koop zijn. De luxe winkelstraat Rue François Sibilli biedt winkels uit het hogere segment, zoals Louis Vuitton en Dior. Wij raden wel aan in het hoogseizoen te komen, omdat in de winter vele winkels gesloten zullen zijn.

Naast St. Tropez biedt de Côte d’Azur nog meer schitterende steden. Wat te denken van Nice, een stad met prachtige kustlijn, een oud centrum met pastelkleurige huisjes en alle charme van een grote stad. Deze stad is ideaal om een bezoek te brengen tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur. Een aanrader is om een bezoekjes aan Vieux Nice te brengen. Hier lijkt het alsof je in een klein, pittoresk, Frans dorpje wandelt en vergeet je even de chaos van de drukke stad. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om op een terrasje bij te komen onder het genot van een heerlijke Franse cocktail. Dit kan bijvoorbeeld aan de Cours Seleya.

Prachtige natuur

Glamping Cote d Azur

Wanneer je geen stadsmens bent, is het zeker de moeite je vakantie aan de Côte d’Azur te vieren. Er zijn naast de overweldigende steden ook grote, indrukwekkende natuurgebieden. Het gebied Camargue valt officieel niet meer binnen de grenzen van de Côte d’Azur, maar dit moerasgebied is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Het natuurgebied bevindt zich in de delta van de rivier Rhône. In dit gebied kan je veel wilde dieren vinden zoals de Camargue paarden, flamingo’s en stieren. Wanneer je in de buurt vent van de Camargue raden wij aan om een fietsroute te nemen langs dit natuurgebied. Bij de VVV in het stadje Saintes-Maries-de-la-Mer zijn fietsroutes te verkrijgen.

Bezoek tijdens je verblijf aan de Côte d’Azur ook Grasse, dé parfumstad. De geur van kruiden en bloemen is in de gehele stad aanwezig. Het is een relatief kleine stad met nauwe straatjes en romantische fonteintjes. Rondom Grasse is het heerlijk wandelen door de weelderige omgeving. Daarnaast ligt de plaats Gourdon vlakbij, waar je de Gorges du Loup kan bezoeken. Een schitterende, doch onbekende kloof.

Zoals je kan lezen is een vakantie op de camping aan de Côte d’Azur prima te combineren met de rustige natuur of het drukke stadsleven. Een vakantie aan de Côte d’Azur heeft voor iedereen wat wils en hoeft geen moment te vervelen.