Je maakt je haar elke dag schoon onder de douche.

Het schoonmaken van je haar is de taak van een shampoo.

De job voor een conditioner is om je haar te verzorgen met als resultaat meer glans en haar dat je beter kunt stijlen.

Maar welke haar conditioner kun je het beste gebruiken voor droog of vet haar?

Kun je nu echt conditioner gebruiken zonder shampoo? Hoe kun je conditioner het beste zijn werk doen?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord in dit artikel…

Waarvoor Gebruik Je Conditioner

Er zijn verschillende redenen om haar conditioner te gebruiken. Hieronder vind je de meest belangrijke op een rij.

1: Haar conditioner gebruiken voor je complete haarverzorging maakt het kammen van je haar gemakkelijker.

2: Het gebruik van haar conditioner zorgt er voor dat je haar minder droog wordt. Vooral in de winter is er droge lucht waardoor je haar ook meer uitdroogt. Conditioner legt een laagje op je haren zodat het beter wordt beschermt.

3: Geverfd haar blijft mooi in conditie met de juiste conditioner. Als je haar verft dan droogt het (een beetje) uit. Gebruik van haar conditioner geeft je haar meer zijn oorspronkelijke glans terug.

4: Je haren kunnen worden beschermt tegen de zon als je een haar conditioner gebruikt met een SPF (sun protection factor / beschermingsfactor).

5: Shampoo haalt viezigheid uit je haar maar kan ook je haar in de loop van de tijd beschadigen. Conditioner kan je haar weer beschermen en je haar in goede conditie houden.

Verschillende Type Conditioner

Normale Haar Conditioner: Met normale conditioner bedoelen wij haar conditioner dat je uitspoelt onder de douche. Je kunt normale conditioner kopen voor normaal haar, droog haar of beschadigd haar.

Deep Conditioner: Je kunt een een deep conditioner gebruiken om beschadigd haar te beschermen. Deep conditioners hebben vaak ingredienten die je haar meer beschermen.

Leave-in Conditioner: Zoals de naam al zegt kun je leave-in conditioner in je haar laten zitten. Je kunt een leave-in conditioner na het wassen op je haar aanbrengen. Maar je kunt het ook gebruiken tussen wasbeurten door.

Je kunt ook leave-in conditioner gebruiken bij geverfd haar. Vraag wel om advies of zoek naar informatie voordat je de leave-in conditioner gaat gebruiken bij geverfd haar.

Conditioner Voor Geverfd Haar: Je hebt haar conditioner dat geschikt is voor geverfd haar. Conditioner voor permanent geschilderd haar kan verschillen met haar conditioner voor gewoon geverfd haar.

Je haar heeft extra bescherming nodig als je het hebt geverfd. Dus kies voor een goede haar conditioner als je het gekleurde kapsel lang mooi wilt houden.

Kun Je Conditioner Gebruiken Zonder Shampoo?

Je kunt je haren wassen zonder shampoo en enkel met conditioner. Shampoos zorgen er voor dat je haar schoon worden. Shampoo verwijdert viezigheid uit het haar.

Conditioner daarentegen verzorgt je haar. Als je enkel met conditioner gaat wassen moet je wel gebruik maken van haar conditioner zonder siliconen.

Shampoo verwijdert dan wel het vuil uit je haren maar kunnen ook agressieve ingredienten bevatten. Hierdoor kan je haar gaan uitdrogen.

Het enkel wassen met conditioner wordt tegenwoordig ook wel ‘Conditioner-only wassen’ genoemd.

Haar Conditioner Voor Krullend Haar

Als je krullen hebt kun je het beste kiezen voor een haar conditioner met kokosolie of shea butter. Ook aloe vera in de conditioner werkt goed bij krullend haar.

Haar Conditioner Voor Kroeshaar

De beste conditioner voor kroeshaar is hetzelfde als bij krullend haar. Dus conditioner met aloe vera, kokosolie, shea butter of een combinatie.

Haar Conditioner Voor Droog Haar

Voor droog haar kun je het beste haar conditioner gebruiken met honing, kamille, jojoba-olie, olijfolie en/of vitamine b5. Als je droog haar hebt kun je ook heel goed de conditioner-only methode gebruiken.

Shampoo kan nog wel eens agressief zijn voor je droge haar.

Haar Conditioner Voor Vet Haar

Als je vet haar hebt kun je verschillende haar conditioners gebruiken. Zorg er wel voor dat je de haar conditioner niet te lang laat intrekken en het goed uitspoelt. De conditioner kan je haar iets vetter maken.

Dus vindt een balans tussen het goed kunnen kammen en haar daar dat vet is door conditioner.

Haar Conditioner Voor Haar Met Roos

Als je roos hebt is het niet alleen belangrijk om de juiste shampoo te kiezen maar ook de juiste haar conditioner. Head&Shoulders heeft niet alleen anti-roos shampoo maar ook haar conditioner geschikt om roos te voorkomen en te verminderen.

Kun Je Elke Dag Conditioner Gebruiken?

Je kunt elke dag je haren wassen en verzorgen met een haar conditioner. Het moet wel een conditioner zijn die actieve bestanddelen bevat en milde ingredienten bevat. Je haar moet wel schoon worden toch?

Haar Conditioner En Geverfd Haar

Als je geverfd haar hebt zorgt dit er voor dat je ook je haarverzorgingsproducten moet aanpassen. Zeker als je het recent hebt geverfd. Naast het kiezen van de juiste shampoo en conditioner is het belangrijk om op een breder gebied om je geverfde haar te denken.

Je moet bij geverfd haar voorzichtig zijn met direct zonlicht, chloor (in het zwembad) en warmtebronnen (zoals stijltangen).

Ook heet douchen kan je geschildere kapsel doen vervagen in de loop van de tijd.

En wat betreft een haar conditioners kun je het beste voor een conditioner kiezen die is geschikt voor een gekleurd haar. Er is tegenwoordig veel keuze qua conditioner voor geverfd haar.

Vraag dus om advies in de winkel of zoek online uit welke conditioner is geschikt voor jou gekleurde kapsel.

Stap-Voor-Stap Normale Deep Conditioner Gebruiken Onder De Douche

Het is eenvoudig om je haren te verzorgen met een normale en deep conditioner. Je hebt de juiste haar conditioner nodig voor jouw haartype en verf.

Ga als volgt te werk om conditioner te gebruiken op de juiste manier:

Stap 1: Was je haar met shampoo. Zet de kraan zo koud mogelijk. Koud water zorgt er voor haar schachten sterker blijven en minder snel worden beschadigd. Als je de conditioner-only methode wilt volgen kun je deze stap natuurlijk overslaan.

Stap 2: Laat je haar voor een minuutje drogen voordat je de haar conditioner gaat gebruiken. Knijp het meeste water uit je haar.

Stap 3: Giet een flinke scheut normale of deep conditioner in je handpalm. Breng de conditioner aan op je haren. Je hoeft het niet op je hoofdhuid in te wrijven. De punten van je haren zijn het mest belangrijk.

Stap 4: Laat de conditioner intrekken. Je kunt in de tussentijd de rest van je lichaam schoonmaken.

Stap 5: Spoel de haar conditioner na 2 minuten uit je haren. Je kunt nu ook het beste je haar uitspoelen met zo koud mogelijk water.

Stap-Voor-Stap Leave-In Conditioner Gebruiken

Zoals de naam al zegt, is het conditioner die je in je haar laat zitten in plaats van dat je het uitspoelt onder koud water.

Kies voor een leave-in conditioner dat bij je haar past. Als je vet haar hebt, is een leave-in conditioner minder geschikt. Er zijn wel leave-in die geschikt zijn voor vet haar. Deze kun je het beste een keertje testen voordat je het aan in je routine toevoegt.

Ga stap-voor-stap te werk:

Stap 1: Was je haar zonder shampoo of met shampoo (met koud water).

Stap 2: Laat je haar goed drogen na het douchen.

Stap 3: Breng de leave-in conditioner aan op je haarpunten. Breng wat meer leave-in conditioner aan op delen van je haar welke beschadigd of droog is.

Stap 4: Je kunt de haar leave-in conditioner even laten inwerken om het daarna te stijlen op de manier die je gewend bent.

Eerst Olie En Conditioner Dan Shampoo. De Omgekeerde Wereld.

De meeste vrouwen en sommige mannen gebruiken eerst shampoo (om het haar schoon te maken en vuiligheid te verwijderen) en daarna een haar conditioner (om het haar te verzorgen).

De methode van olie, conditioner en dan shampoo is ook bekend onder de naam Pre-poo method.

Maar het blijkt ook andersom te kunnen. Eerst conditioner gebruiken en daarna shampoo gebruiken. Daarnaast blijkt het nog beter te zijn om je haar “in te vetten” met olie. Je kunt Arganolie of olijfolie gebruiken.

De olie zorgt er voor dat het vet uit je haar en van je hoofdhuid op natuurlijke wijze wordt verwijdert. Vet trekt vet aan en haalt het uit je haar zonder agressieve chemische middelen te hoeven gebruiken.

Wat je nodig heb om ‘andersom’ je haar te verzorgen.

Stap 1: Breng wat olie op je haar aan en laat intrekken tot aan je hoofdhuid.

Stap 2: Maak je haar nat en breng je favoriete haar conditioner aan.

Stap 3: Spoel de olie en de conditioner uit je haren met koud water.

Stap 4: Breng shampoo aan op je haar, even laten inwerken en uitspoelen met koud water.

Fouten Voorkomen Bij Het Gebruik Van Conditioner

Hieronder vind je de meest gemaakte haar conditioner fouten. Voorkom deze onderstaande fouten!:

1: Breng alleen conditioner aan op je haarpunten en niet direct op je hoofdhuid.

2: Direct je haar conditioner uitspoelen voordat het is ingewerkt.

3: Warm of heet water gebruiken om de conditioner uit te spoelen.

Haar Conditioner Aanbrengen Voor Het Zwemmen

Als je gaat zwemmen kan dat je haar beschadigen. Vooral als je in de zwembad duikt kan de chloor je haar beschadigen. Niet alleen normaal haar maar het kan ook je geverfde haar dof maken.

Ken je het gevoel van droog haar na het zwemmen? Dat kun je voorkomen met een beetje haar conditioner.

Was je haar met conditioner voordat je gaat zwemmen om je haren te beschermen.

Na het zwemmen kun je het beste ook snel je haar wassen en verzorgen met haar conditioner.