Elke vrouw is dol op lang haar à la Rapunzel. Helaas groeit haar van nature niet heel erg snel (slechts 0,5 tot 1 cm per maand) waardoor geduld een schone zaak is. Dus wil jij je haar sneller laten groeien? Lees dan gauw verder want wij hebben een aantal tips voor je op rij gezet! Hoe langer, hoe beter toch?

1. Eet proteïnerijk voedsel

Het is natuurlijk hartstikke belangrijk dat je haar gezond is als je het sneller wil laten groeien. Door proteïnerijk voedsel te eten, stimuleer je het. Proteïne is goed voor het haar omdat het diep het haar binnendringt waardoor het ook niet meer zo snel zal breken. Daardoor wordt je haar dus sterker en door de proteïne zal het ook weer gaan glanzen. Vooral in vis, eieren, fruit en groenten zit veel proteïne!

2. Was je haar niet elke dag

Wanneer je je haar wast, worden de natuurlijke oliën verwijderd. En juist die oliën beschermen je haar tegen invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk om je haar niet te vaak te wassen; hou het bij hooguit twee keer per week. Wel is het belangrijk om tijdens elke wasbeurt conditioner te gebruiken. Doordat je je haar misschien wel föhnt en verft, wordt het op een gegeven moment aan de onderkant dunner. Conditioner beschermt je haar en helpt het tegelijkertijd te herstellen. Hierdoor zal je haar dus ook weer gaan groeien!

snelle haargroei

3. Gun jezelf zo nu en dan een hoofdmassage

Waarschijnlijk weet je wel dat stress hartstikke slecht is voor je haar. Het zorgt namelijk voor haaruitval en verstoort je haargroei. Daarom is het belangrijk om je hoofdhuid regelmatig te masseren. Dat zorgt voor een goede bloedsomloop waardoor je haar voller wordt en dus ook je haargroei gestimuleerd wordt. En als je dit door je lover laat doen, sla je ook nog eens twee vliegen in één klap! ?

4. Haar sneller laten groeien? Ga regelmatig naar de kapper

Om je haar gezond en glanzend te houden, is het belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan. Nou is het niet zo dat er dan meteen hele centimeters van af moeten, maar de dode punten af knippen is wel nodig. Als je dat niet doet, kunnen de gespleten punten nog verder naar boven toe splijten waardoor je dus een langer stuk van je haar af zou moeten knippen. En dan ben je weer terug bij af.

5. Extra verzorging met olies en maskers

Er bestaan speciale haarmaskers en olies die je wekelijks moet gebruiken als je je haar echt goed wil verzorgen. Aangezien olie altijd een laagje achter laat, kun je dit het beste aanbrengen voordat je je haar gaat wassen. De olie vult je haar met vetzuren en door het te wassen met shampoo, worden die vetzuren in het haar opgenomen.

haar

Heb jij nog andere tips voor snelle haargroei?