Wil jij weten hoe je pluizig haar in een mooie gladde en glanzende coupe verandert? Lees dan snel verder. In dit artikel geven we alle dames met pluizig haar tips om de pluis onder controle te krijgen.

1: Gezond Eten Tegen Pluizig Haar

Gezonde voeding zou eigenlijk de basistip voor alle beautyproblemen moeten zijn. Ook mooi en gezond haar zonder pluisjes begint op je bord in plaats van in de badkamer. Zorg ervoor dat je voldoende vitamines, mineralen, eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt.

Enkele voedingsmiddelen die je hierbij helpen zijn:

  • Groentes en fruit;
  • Noten, zaden en pitten;
  • Bonen en peulvruchten;
  • Vette vis;
  • Gevogelte en eieren.

2: Conditioner Only Wassen Als Haar Verzorgingstips

Pluizig haar wordt vooral veroorzaakt door een gebrek aan hydratatie. De oplossing? Meer hydrateren en minder uitdrogen.

Shampoo is een van de belangrijkste oorzaken dat ons haar uitdroogt en het pluizig wordt. Probeer je haar daarom eens met conditioner te wassen in plaats van met shampoo. Dit wordt conditioner only (CO) wassen genoemd.

Conditioner bevat ook reinigende ingrediënten, maar is vele malen milder en voedt je haar ook meteen.

Kies jij toch liever voor een shampoo tegen pluizig haar?

Ga dan in ieder geval voor een milde shampoo die je haar niet uitdroogt. Je kan er ook voor kiezen om het wassen met shampoo af te wisselen met CO wassen.

3: Een Serum: Het Ultieme Wapen Tegen Pluis

Haarserums zitten bomvol siliconen. Over de vraag of siliconen goed zijn voor je haar zijn de meningen verdeeld, maar een ding is zeker: ze zijn zeer effectief tegen pluizig haar.

Gebruik daarom dagelijks een serum om pluis te voorkomen. Focus je hierbij vooral op de onderste helft van je haar, omdat je haar anders wat vettig kan worden.

4: Je Haar Verwennen Met Een Masker Als Middel Tegen Pluizig Haar

Zoals we al schreven, heeft pluizig haar meer hydratatie nodig. Verwen je haar daarom een keer per week met een voedend haarmasker.

Er zijn speciale anti pluis maskers te koop, maar andere voedende maskers zijn ook prima.

Je kan er ook voor kiezen om zelf een haarmaskertje voor je pluizige haar te maken. Bijvoorbeeld met avocado, banaan, honing of kokosmelk.

5: Hot Oil Treatment Tegen Pluizig Haar

Met een hot oil treatment, oftewel een haarmasker met warme olie, verdwijnt pluis als sneeuw voor de zon. Zo ga je te werk:

  • Kies een natuurlijke olie, zoals kokosolie, amandelolie of olijfolie. Je kan ook verschillende oliën met elkaar combineren’;
  • Verwarm de olie au bain-marie tot het lauwwarm is;
  • Verdeel de olie over je haar;
  • Laat minimaal een half uur inwerken. Een hele nacht kan ook;
  • Was je haar.

6: Je Haar Spoelen Met Azijn

Een andere remedie tegen pluizig haar is spoelen met azijn. Meng gelijke delen water en azijn met elkaar in een flesje en spoel je haar na het wassen met dit mengsel.

Dit helpt ook meteen om je haar een mooie glans te geven.

Voor een azijngeur hoef je trouwens niet bang te zijn, die is binnen no time verdwenen.

7: Je Haar Borstelen En Beschadigen Van Je Kapsel

Als je jouw lokken ruw borstelt, kunnen ze breken. Op een voorzichtige manier borstelen is juist wel goed voor je haar.

Hiermee verspreid je namelijk het natuurlijke vet van je hoofdhuid door je haar. Dit verzorgt je haar en voorkomt pluis.

Begin met borstelen altijd bij je puntjes en werk rustig naar boven toe. Begin pas hoger te borstelen als de onderkant klitvrij is.

Zo voorkom je dat je klitten juist echter maakt en je haar afbreekt.

8: Pluis Voorkomen Door Je Haar ’s Nachts Te Beschermen

Je haar slijt en kan pluizig worden doordat het ’s nachts over je kussen schuurt. Wil jij dit zoveel mogelijk beperken? Gebruik dan een zijden of satijnen kussensloop.

Ook je haar ’s nachts in een vlecht of knotje dragen helpt om het te beschermen.

9: Pluizig Haar Stijlen En Föhnen

Hitte kan je over het algemeen beter vermijden als je pluis wilt voorkomen. Je haar föhnen en stijlen met de stijltang zorgt op korte termijn natuurlijk wel voor minder pluis, maar op lange termijn maakt het je haar juist extra kwetsbaar en pluizig.

Niet doen dus.

Wil je toch graag met je föhn of stijltang aan de slag?

Gebruik dan in ieder geval een beschermend product voor je haar.

10: Neem Een Haarproduct Mee In Je Tas

Vaak zijn er wat eigenwijze plukjes die in de loop van de dag toch pluizig worden. Als je in een regenbui terecht komt, kan zelfs je hele kapsel in een pluizenbol veranderen.

Zorg er daarom voor dat je altijd een haarproduct, zoals een serum of verzorgende spray, in je tas hebt zitten om pluizige plukjes te temmen.