Vind jij het leuk om zo nu en dan flink uit te pakken met een nieuw kapsel? Dan is de kans groot dat je ook de laatste haarkleurtrends goed in de gaten houdt. Op basis van deze trends zou je tenslotte kunnen bepalen welke kleur je uit zou willen proberen en welke niet. Ieder jaar zijn er weer nieuwe haarkleurtrends die we in de gaten kunnen houden. Maar wat zijn nou de haarkleurtrends voor 2022? Als je hier graag achter wilt komen, ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij, dus lees vooral verder!

Perzikblond

Wat naar verwachting een van de populairste haarkleuren gaat worden in 2022? De kans is groot dat perzikblond enorm geliefd gaat zijn in dit jaar. Al helemaal in de zomermaanden is deze kleur natuurlijk hartstikke leuk. Heb je donker haar en zou je graag perzikblond willen uitproberen? Dan is het aan te raden om hier al vroeg mee te beginnen, want het kan wel even duren voordat donker haar echt perzikblond wordt. Het verven van je haar kan in dit geval dus haast niet vroeg genoeg beginnen. 

Koperbruin

Een haarkleurtrend die je ook zeker in de gaten kunt houden de komende tijd, is de kleur koperbruin. Deze haarkleur zal naar verwachting namelijk heel erg populair worden in 2022. En dat begrijpen wij maar al te goed, want deze haarkleur kan echt prachtig zijn. Koperbruin zit een beetje in tussen de kleuren rood en bruin. Kun je niet kiezen tussen deze twee kleuren? Dan is koperbruin voor jou wellicht een hele goede optie. 

Kastanjebruin

Deze haarkleur is al jarenlang populair en ook in 2022 belooft het weer een blijvertje te zijn: kastanjebruin. Met deze kleur zit je haast altijd goed. Het is misschien niet de meest opvallende haarkleur die je kunt uitproberen, maar het is er wel eentje waar je een lange tijd plezier van kunt hebben. Deze haarkleur is tenslotte lekker tijdloos, waardoor je jezelf hierbij niet druk hoeft te maken of deze kleur nog wel hip is.

Karameltinten

Een haarkleur die het hele jaar door indruk kan maken, zijn de haarkleuren met karameltinten. Er wordt verwacht dat dit soort haarkleuren in 2022 zeer populair gaan worden. En dat is dan ook logisch, want deze haarkleur is haast geschikt voor ieder seizoen. Of je nu een nieuw kleurtje zoekt voor de lente of juist een winterse kleur nodig hebt: haarkleuren met een karameltint kan de perfecte oplossing zijn. Zeker een overweging waard als je wat nieuws zoekt, dus!

Highlights

Ook dit is al jarenlang enorm populair: highlights. Naar verwachting zal dit in 2022 ook niet veranderen, want highlights zijn nu eenmaal ontzettend geliefd. Blonde highlights, opvallende highlights in een fel kleurtje of juist donkere highlights: het behoort allemaal tot je mogelijkheden. Highlights kunnen ervoor zorgen dat jouw huidige haarkleur er wat frisser uit komt te zien. Je kunt hiermee dan ook echt een nieuwe uitstraling creëren, wat je natuurlijk hoopt te bereiken als je voor een nieuwe haarlook gaat. Als je graag wat nieuws wilt proberen, kan dit dus zeker een goede optie zijn.

Zwart haar

Heb je een lichte haarkleur en wil je graag een opvallende switch maken? Dan zou je er over na kunnen denken om voor zwart haar te gaan. De zwarte haarkleur is in 2022 namelijk zeker on trend. Dit kan een zeer groot verschil zijn, want van licht naar donker moet je natuurlijk wel even aan wennen. Echter is het wel een leuk idee als je echt eens wat compleet nieuws wilt proberen. Wie weet wil je daarna wel nooit meer terug!

Als je bijvoorbeeld een bruine haarkleur hebt, is het wat makkelijker om naar een zwarte haarkleur over te gaan. Je zou dit dus zeker kunnen overwegen. Want de donkere, zwarte haarkleur is niet voor niets in 2022 helemaal hip!

Als jij iemand bent die graag van haarkleur switcht, dan kun je deze bovenstaande haarkleurtrends zeker in gedachten houden. Deze trends beloven we veel te gaan zien in 2022, dus als je voor een of meerdere van deze kleuren kiest zal je er helemaal trendy bijlopen. Of je nu voor een veilige keuze gaat of helemaal out of the box gaat met je nieuwe haarkleur: dat is helemaal aan jou. Het kan in ieder geval wel heel leuk zijn om zo nu en dan wat nieuws uit te proberen. Wie weet kom je er zo wel achter wat nu écht jouw favoriete kleur haar is!