Wil jij jouw haar in topconditie houden? Besteed dan niet alleen ’s ochtends aandacht aan je lokken. Haarverzorging voor het slapengaan is minstens net zo belangrijk.

Wil jij weten hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees dan snel verder.

Haar Verzorgen Voor Het Slapen

Hydrateren Voor Het Slapengaan

Net als je huid, heeft ook je haar hydratatie nodig. Gebruik daarom na het wassen van je haar altijd een conditioner. Als je uit de douche komt, hydrateer je jouw haar nog eens extra met een verzorgende crème, olie of serum.

Was jij je haar ’s ochtends? Dan is het verstandig om je haar voor het slapengaan nog een keer met een van deze producten te hydrateren en beschermen.

Richt je hierbij vooral op de puntjes en de onderste helft van je haar. Je haarwortels en de bovenste helft hebben minder verzorgende producten nodig.

Dit stuk wordt al verzorgd door het natuurlijke vet van je hoofdhuid. Als je op dit stuk ook nog eens serum, crème of olie smeert, wordt het al snel te vet.

Je Haar Borstelen Voor Je Gaat Slapen

Velen borstelen hun haar alleen in de ochtend. Wil jij je haarverzorging voor het slapengaan goed aanpakken? Borstel je haar dan ook ’s avonds. Hierdoor word je ’s ochtends niet met klitten in je haar wakker.

Bovendien helpt borstelen ook om het natuurlijke vet van je hoofdhuid over je haar te verspreiden.

Vlecht Je Haar Voor Het Slapengaan

Je haar krijgt ’s nachts heel wat te verduren. Om het te beschermen, kan je een of meerdere vlechten in je haar maken.

Zo schuurt het minder over je kussen heen. Wanneer je ´s ochtends wakker wordt, heb je hierdoor ook meteen mooie golven in je haar.

Je kunt experimenteren met de hoeveelheid en de dikte van de vlechten, totdat je de perfecte golven voor jouw haar ontdekt.

Slaap Met Een Knotje In

Om je haar te beschermen, kan je ook voor een knotje kiezen. Vooral als je haar niet zo lang is, kan dit handiger zijn. Of voor als je ’s avonds simpelweg geen zin hebt om te vlechten.

Een hoge knot werkt hierbij het beste.

Kies Een Zachte Haarelastiek

Of je jouw haar nu vlecht of in een staart of een knot doet, het is altijd belangrijk om zachte haarelastieken te gebruiken.

Vermijd elastiekjes met metalen stukjes en strakke dunne elastiekjes. Deze kunnen je haar beschadigen.

Dunne elastiekjes kunnen bovendien ook een ‘knik’ in je haar maken op de plaats waar het elastiekje zat.

Ga Nooit Met Nat Haar Slapen

Ga nooit met nat haar naar bed. Nat haar beschadigt namelijk sneller en het is simpelweg niet hygiënisch als je hoofdkussen nat wordt. Laat je haar dus goed drogen voordat je naar bed gaat.

Verwen Je Haar Met Olie

‘s Nachts is de ideale tijd om je haar eens goed te verzorgen met een olie. Kies voor bijvoorbeeld kokosolie, olijfolie, arganolie of amandelolie.

Natuurlijk kan je ook een mengsel van deze oliën maken. Als je wilt, kan je de olie voor gebruik verwarmen. Breng de olie royaal aan in je haar. Verdeel de olie goed, van je haarwortels tot je punten.

Doe je haar vervolgens in een knot of vlecht en was de olie er de volgende ochtend uit.

Je haar zal gehydrateerd, zacht en glanzend zijn.

Het Juiste Kussensloop

Ja, ook het kussen waar je op slaapt is belangrijk. Een ruw kussensloop zorgt namelijk voor extra haarslijtage. Een satijnen of zijden kussensloop is daarom een betere optie.

Wil jij liever je katoenen kussenslopen houden, bijvoorbeeld omdat die matchen met de rest van je beddengoed?

Dan is een satijnen of zijden sjaaltje een goede oplossing. Knoop dit voor het slapengaan om je hoofd.