Haarverzorging voor in de zon is belangrijk.

Je haar kan dan wel wat extra bescherming en verzorging gebruiken.

De zon kan je haar namelijk flink uitdrogen.

Wil jij weten hoe je dit het beste kan aanpakken?

Lees dan snel verder.

Wij geven je 8 praktische tips waarmee je jouw haar beschermt en gezond en glanzend houdt.

1: UV-bescherming Voor Je Haren

Niet alleen je huid heeft bescherming nodig tegen de zon, je haar kan ook wel wat UV-bescherming gebruiken als de zon fel schijnt.

Een product met SPF voor je haar bevat iets andere ingrediënten dan zonnebrandcrème voor je huid, maar het principe is hetzelfde. Een SPF haarspray werkt het makkelijkst.

Heb je geen SPF haarspray? Dan kan je ook zelf een hairspray maken met drie theelepels zonnebrandcrème met minimaal SPF 25 en anderhalf kopje water. Doe dit samen in een spuitflesje en schud tot het goed gemixt is.

2: Bedek Je Haren

Je kan je haren natuurlijk ook tegen de zon beschermen door ze gewoon te bedekken. Bijvoorbeeld met een hoed, pet of sjaaltje.

Houd je hier niet zo van? Dan kan je het onderste deel van je haar tegen de ergste schade beschermen door je haar op te steken of in een knotje te dragen.

3: Bescherm Je Haar Tegen Zwembadwater

Zwembadwater kan je haar enorm uitdrogen. Dit komt door de chloor die erin zit. Chloor is namelijk een krachtig reinigingsmiddel dat wordt gebruikt om de bacteriën in het water te doden.

Spoel je haar daarom altijd goed uit zodra je het zwembad uitkomt.

Daarnaast kan het ook helpen om je haar nat te maken voor je het zwembad ingaat. Als je haar al doorweekt is, neemt het minder chloorwater op.

4: Vermijd Stijltangen

Je haar krijgt in de zon al genoeg te verduren. Je stijltangen kan je daarom beter laten liggen als je veel in de zon komt.

Wil je toch graag je haren krullen of juist steil maken? Zet je stijltang dan niet op de heetste stand en breng voordat je begint altijd een hittebeschermend product op je haar aan.

5: De Juiste Haarproducten Kiezen

Omdat je haar al flink uitdroogt door de zon, is het belangrijk om de juiste haarproducten te kiezen.

Vermijd shampoos met agressieve reinigers en laat ook producten die bedoeld zijn om meer volume te creëren staan. Deze drogen je haar namelijk extra uit. Kies in plaats daarvan voor haarproducten die bedoeld zijn voor droog en beschadigd haar.

We raden je aan om na je shampoo altijd een voedende conditioner of haarmasker te gebruiken. Als je haar daarna nog droog oogt of aanvoelt, kan je zodra je haar (handdoek)droog is nog een leave-in conditioner, haarolie of haarcrème aanbrengen.

6: Gekleurd Haar Beschermen Tegen De Zon

Heb jij gekleurd haar? Dan heeft je haar extra bescherming nodig om de haarkleur mooi te houden. Bij het kiezen van je shampoo en conditioner kan je het beste voor een variant kiezen die speciaal voor gekleurd haar bedoeld is.

Ook een haasmasker voor gekleurd haar is een aanrader als je haar veel in de zon komt.

Daarnaast helpt tip 2 je om je haarkleur langer mooi en stralend te houden.

7: Extra Belangrijk: Haar Beschermen Op (Zon)vakantie

Ga jij op (zon)vakantie? Dan is het extra belangrijk om je haar te beschermen. Je haar krijgt dan namelijk meerdere dagen achter elkaar veel zon te verduren.

Als je daarnaast ook zwemt in chloor- of zeewater, droogt je haar nog eens extra uit.

Besteed tijdens je vakantie daarom extra aandacht aan je haar door de bovenstaande tips toe te passen. Ook als je terug thuiskomt is het geen overbodige luxe om je haar extra te verwennen met een voedend en herstellend haarmasker.

8: Laat Je Haar Knippen

Na een zomer of vakantie vol zon, zijn je haarpunten vaak droog en beschadigd. Als de haarpunten eenmaal gespleten zijn, krijg je dit met geen enkel haarproduct weer hersteld.

Laat beschadigde puntjes daarom gewoon afknippen, zodat je haar weer gezond en levendig wordt.