Het liefst lopen we iedere dag met een Va Va Voom kapsel maar helaas hebben we dat niet altijd zelf in de hand. Door verschillende redenen kan je haar bijvoorbeeld droog, beschadigd, vet of pluizig zijn en soms kan het nog best lastig zijn om dit te herstellen. Ben jij benieuwd hoe jij je haar weer gezond kan maken? Wij hebben de beste tips voor ieder haarprobleem op een rij gezet. Lees het hieronder!

#1 Beschadigd haar: was en borstel je haar niet te vaak

De wrijving tussen je haar en je borstel kan er al snel voor zorgen dat je haar beschadigd raakt. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat je jouw haar niet te vaak borstelt. Zorg ook dat je je haar niet te vaak wast. Twee keer per week is echt meer dan genoeg. Je haar is erg gevoelig als het nat is.  Ga daarom nooit je natte haren erg hardhandig door borstelen om de klitten eruit te krijgen maar wacht juist tot het droog is. Gebruik een goede borstel en gebruik eventueel een vezorgende en hydraterende spray. Zoals de 2-phase spray van Keune. Dit product zorgt ervoor dat je haar soepel wordt, goed verzorgd blijft en hiermee gaat je borstel makkelijker door je haar.

Beschadigd haar was en borstel je haar niet te vaak

#2 Droog haar: doe eens in de zoveel tijd een masker in je haar

Droog haar vraagt om een intensieve verzorging. Daarom is belangrijk dat je eens in de zoveel tijd je haar weer een boost geeft door er een masker in aan te brengen. Een masker zorgt er namelijk voor dat er een laagje over je haar komt, waardoor het minder snel beschadigd en gladder aanvoelt. In de meeste gevallen is het erg belangrijk dat je haarproducten van professionele merken gebruikt. De producten die in de drogisterijen liggen bevatten namelijk bijna allemaal siliconen en parabenen, dit is juist totaal niet goed voor je haar.

Op zoek naar de beste verzorgingsproducten voor jouw haar? Neem dan eens een kijkje in de webshop van en bekijk de Keune Care-producten. Keune is gespecialiseerd op het gebied van professionele haarproducten voor ieder haartype. Wel kan het belangrijk zijn om eerst langs een Keune-kapper te gaan voor een haardiagnose, zodat zijde beste producten voor jouw haar kunnen aanraden.

#3 Vet haar: was je haar niet te vaak met shampoo

Heb jij last van vet haar? Probeer het dan niet te vaak te wassen, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt. Wanneer je jouw haar vaak wast, verdwijnen de natuurlijke vetten van je hoofdhuid. Hierdoor gaat je hoofdhuis meer talg aanmaken en krijg je sneller vet haar. Probeer je het wassen van je haar te beperken tot ongeveer maximaal 2 keer per week.

#4 Krullend haar: gebruik de juiste producten

Gebruik de juiste producten voor krullend haar

Waarschijnlijk droomt iedere vrouw van een flinke bos krullen alleen vraagt het wel de nodige verzorging wanneer je ze hebt. Om bijvoorbeeld los-vallende krullen te creëren, is het belangrijk dat je goede producten gebruikt. Combineer bijvoorbeeld een mousse met een stylingcrème en voeg daarna nog wat olie toe waar nodig. In de webshop van Keune vind je de beste verzorgingsproducten voor krullend haar waardoor je elke dag het beste uit je haar kan halen.

#5 Roos: anti-roosshampoo

Bij mensen die last hebben van roos vernieuwen de hoofdhuidcellen sneller dan bij een ander, de oude cellen laten hierdoor sneller los en dit laat schilfers achter. Om roos te voorkomen is het belangrijk om een anti-roosshampoo () te gebruiken. Deze shampoos bevatten namelijk stoffen die de aanmaak van huidcellen tegen gaan. Was om de paar dagen je haar met deze shampoo en masseer het goed in, zodat de schilders ook echt los kunnen komen. Spoel je haar daarna goed uit met lauw water.