Helaas ontkomen we er niet aan, de wekelijkse ontharingsbeurt. Zeker in de zomer willen we het liefst iedere dag alles haarvrij hebben. Maar naast de warme dagen houden we het ook graag bij. Er zijn allerlei soorten manieren om lichaamsharen weg te halen. Benieuwd naar het verschil tussen harsen en scheren? Lees het dan snel hieronder.

Harsen

Harsen is de ideale manier om je lichaam langer stoppelvrij te houden. We moeten toegeven dat het wel een wat pijnlijkere manier is dan scheren maar het resultaat mag er dan ook wezen. Doordat een harsstrip de volledige haarwortel meetrekt, blijven de haartjes langer weg. Harsen zorgt er ook voor dat je benen zijdezacht aanvoelen. Dat komt omdat de meeste hars strips vaak een verzachtend product bevatten. Zo is honing hars de meest gebruikte, dit is ook goed voor de gevoelige huid.

Aanpak

Harsen kan op twee manieren gedaan worden. Zo zijn er kant en klare harsstrips maar kan je ook vloeibare hars gebruiken. Vloeibare hars warm je op met een bijbehorend apparaat en brengt het daarna aan op het lichaam. Beide producten zijn verkrijgbaar bij de drogist maar als je het liever niet zelf doet kan je ook een schoonheidsspecialist raadplegen.

Hou er wel rekening mee dat je de tijd moet nemen om te harsen. Het is best secuur werk en dat wil je niet afraffelen. Bij kant en klare strips zitten er altijd twee aan elkaar geplakt. Pak zo’n strip en wrijf met je handen over de hars. Hierdoor wordt het warmer. Je kan de strips nu van elkaar aftrekken en op het lichaamsdeel plakken. Harsstrips zijn er in alle soorten en maten, zo zijn de strips voor je benen veel groter dan die voor je bikinilijn. Als je de strip bijvoorbeeld op je been plakt, zorg je ervoor dat de hars goed op de huid zit. Trek hierna de strip tegen je haargroei in, van je been af. Doordat het een nogal gevoelige methode is om je haren weg te halen, is het belangrijk dat je je geharste lichaamsdelen daarna goed insmeert met olie of bodylotion.

Scheren

De meest gebruikte manier om te ontharen, is scheren. Het fijne hierbij is dat je het tussendoor even snel kunt doen. Ook is het een pijnloze manier om haren te verwijderen en is het in verhouding goedkoper dan harsen. Zo heb je scheermesjes in alle prijscategorieën en variëren wegwerpscheermesjes meestal tussen de 3 á 5 euro.

Nadeel

Een veelvoorkomend probleem van scheren is wel dat het kan zorgen voor irritatiebultjes of ingegroeide haartjes. Zeker bij de bikinilijn is het altijd een kriem om deze haartjes goed weg te krijgen.  De fijnste manier om te scheren is onder de douche met scheerschuim. Door het warme water worden de haartjes wat weker waardoor ze er makkelijker uitgaan. Ook kan scheren ervoor zorgen dat de haartjes dikker terugkomen, hierdoor heb je weer sneller stoppels. Gebruik een scheermesje dan ook niet om je gezichtsharen mee te verwijderen. Het laatste wat wij als vrouw zijnde willen, zijn wel stoppels op ons gezicht. Hiervoor kan je dan face-harsstrips gebruiken.