Het is eindelijk zo ver! Je hebt ‘ja!’ gezegd en jullie zullen binnenkort in het huwelijksbootje stappen. Het plannen van een bruiloft is een geweldige en spannende ervaring, maar het kan ook behoorlijk overweldigend zijn. Om je een beetje op weg te helpen hebben we vier belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet die je niet mag vergeten te regelen voor deze bijzondere dag. Zo kun je straks samen onbezorgd genieten van jullie huwelijksfeest.

1 Kies een mooie locatie

De locatie van jullie bruiloft is super belangrijk voor de sfeer van de grote dag. Zo kun je bijvoorbeeld trouwen op het strand, in een fancy kasteel, in een magisch bos of in het hartje van de stad. Maar hoe vinden jullie nu de perfecte locatie die helemaal bij jullie past? Begin met het zoeken naar verschillende opties en maak een lijstje van de voor- en nadelen. Zo kunnen jullie een slimme keuze maken en die droomlocatie vastleggen. De perfecte plek gevonden? Dan kun je alvast op de save the date kaarten vermelden in welke stad of dorp de bruiloft gaat plaatsvinden. Wel zo leuk!

2 Liefde is gratis, een bruiloft niet

Een van de belangrijkste dingen om te doen is het bepalen van jullie budget. Jullie willen natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan en het is ook belangrijk om binnen jullie financiële mogelijkheden te blijven. Ga er samen voor zitten en bespreek wat jullie écht belangrijk vinden op jullie trouwdag en wat jullie bereid zijn om hieraan uit te geven. Houd het budget wel in de gaten, want het organiseren van een bruiloft kan flink wat kosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld ook aan het maken van trouwkaarten, decoratie en natuurlijk fantastisch eten op jullie mooie dag.

Liefde is gratis, een bruiloft niet

3 Een fantastische look

Natuurlijk wil je er op je trouwdag op je allermooist uitzien, en daarom is het vinden van de perfecte trouwkleding een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen. Voor de bruid kan het een hele zoektocht zijn om de juiste trouwjurk te vinden, maar het is het zeker waard! Neem de tijd om verschillende stijlen te passen en kies een jurk waarin jij je op-en-top vrouwelijk en comfortabel voelt. Voor de bruidegom geldt hetzelfde: ga op zoek naar een pak dat past bij de stijl van de bruiloft en waarin jij je zelfverzekerd en op je gemak voelt.

4 De dansvloer opwarmen

Natuurlijk mag het entertainment op jullie trouwdag niet ontbreken! Het is dé manier om een gezellige sfeer te creëren en jullie gasten te vermaken. Van een band of dj voor het feest tot aan een photobooth of spelletjeshoek: er zijn tal van mogelijkheden. Bespreek samen wat jullie leuk vinden en maak een lijstje met favoriete opties. Zorg er wel voor dat jullie op tijd reserveren, want goede entertainment is vaak razendsnel volgeboekt. We wensen jullie een fantastische dag toe!