Oeps, het kan wel eens voorkomen dat jouw lover iets te enthousiast een zuigzoen bij jou heeft gemaakt. Alleen is zo’n vlek nou niet echt iets waar je graag mee rond wil lopen. Daarom hebben wij voor jou een aantal makkelijke tips op een rij gezet waarmee je een zuigzoen snel kunt verwijderen.

Wat te doen tegen zuigplekken?

#1 Tandpasta

Wat helpt tegen een zuigzoen? Tandpasta, jup je hoort het goed. Om jouw rood/blauwe vlek weg te werken is het enige wat jij moet doen wat tandpasta erop te smeren. Laat het een aantal minuten intrekken en was het daarna voorzichtig af met lauw water. Als het goed is moet de vlek nu een stuk verminderd zijn. Is dat niet het geval? Herhaal deze truc dan nog een keer een dag later. Tandpasta is een aardig agressief middeltje voor jouw huid, dus pas daar goed mee op.

#2 IJsblokjes

Zuigplekken wegwerken hoeft niet heel lastig te zijn. Het enige wat je voor deze tip nodig hebt, zijn ijsblokjes. Het makkelijkste is om een ijszak te gebruiken of een aantal ijsblokjes gewikkeld in een handdoek. Houd de ijszak ongeveer twintig minuten tegen de zuigzoen en je zult zien dat de vlek als sneeuw voor de zon verdwijnt. Verkoeling zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten vernauwen, hierdoor wordt de zwelling minder en kan je het dus makkelijker wegwerken.

#3 Aloë Vera

Wat te doen tegen een zuigzoen? Smeer wat Aloë Vera op de vlek! Aloë Vera is namelijk een vocht inbrengende crème en heeft ook nog eens een verkoelende werking. Om snel resultaat te zien, werkt het het beste om een dikke laag crème op de vlek aan te brengen en ongeveer tien minuten te laten inwerken. Maak je huid schoon met een tissue en herhaal deze tip ongeveer twee keer per dag totdat de zuigplek weg is. Dit soort crèmes/gels zijn verkrijgbaar bij de drogisterij. Tevens werkt pure Aloë Vera het beste.

#4 Vitamine K

Om zuigzoenen makkelijk weg te werken helpt het om voldoende Vitamine K binnen te krijgen. Wanneer je hier namelijk een tekort aan hebt, krijg jij eerder blauwe plekken. Door Vitamine K in te nemen krijg je dan ook een betere bloedsomloop waardoor de zuigzoen sneller weggaat.

#5 Groene concealer

Je bent vast al wel een keer een groene concealer tegen gekomen in de drogisterij. Deze concealer komt nu dan ook heel goed van pas om jouw vlek weg te werken. Het groene van de concealer zorgt er namelijk voor dat het de rode kleur van jouw zuigzoen maskeert.

#6 Bedek de vlek

Hoe gaat een zuigzoen snel weg? Door jouw huid zoveel mogelijk met rust te laten, hierdoor herstelt de vlek zich het snelste. Bedek jouw huid door simpelweg een coltrui aan te trekken of door er een sjaaltje overheen te doen.

Duur zuigzoen

Hoelang blijft een zuigzoen zitten? Dat hangt er heel erg vanaf hoe hard er is gezogen. Wanneer de vlek erg aanwezig is, duurt het iets langer voordat die weer verdwenen is. Meestal verdwijnen zuigplekken na ongeveer vijf á tien dagen.