Als vrouw heb je het in de sportschool niet makkelijk. Veel vrouwen kiezen er daarom voor om  in het veilige cardiogedeelte te blijven terwijl ze eigenlijk weten dat krachttraining effectiever en leuker is. Maar de mannen die daar rondlopen maken het heffen van gewichten soms bijzonder angstaanjagend. Durf jij het wel aan om in het krachthonk rond te lopen dan herken je deze situaties vast en zeker.

Voortdurend bekeken worden

Bekeken worden

Wat je ook doet, waar je ook loopt, iedere keer opnieuw. Aan de ene kant is het best ego strelend als je af en toe eens nagekeken wordt, zo moet Doutzen Kroes zich ook voelen. Maar als je bij elke dumbbell die je oppakt of teruglegt alle hoofden laat draaien dan voel je je als snel meer een alien met een houten been dan een topmodel. Daarnaast wil ik me als ik in de sportschool ben gewoon focussen op mijn workout en niet op hoe ik eruit zie. En ja ik weet dat de hip thruster misschien wat oer gevoelens bij jullie naar boven brengt, maar is een beetje beheersing teveel gevraagd?

Flirtpraatjes

Flirtpraatjes

Ja, ik vind sporten leuk, ja ik kom hier dus vaker en nee ik heb geen interesse om nog een keer een drankje te doen. Ik kom juist in de sportschool om even te ontspannen en nergens aan te denken, laat me alsjeblieft met rust. En ja ik ben eigenlijk net iets te aardig en zeg dit dus niet recht je in gezicht, maar ik denk het wel. Bovendien ben je al de tiende die een praatje met me komt maken dus ga gewoon heel gauw weer door met je deadlifts, dan kan ik weer door met squats.

Ongevraagde hulp

Ongevraagde hulp

Nee, meer gewicht is niet altijd beter en nee ik heb dus geen zin om ‘die ene oefening even te proberen’ of een keer jouw trainingsschema uit te proberen. Ontzettend lief dat je het aanbiedt maar als ik hulp nodig heb dan heb ik een mond gekregen waarmee ik daarom kan vragen. Verassing: er lopen hier personal trainers rond en die hebben er dus wél een opleiding voor gevolgd en krijgen er voor betaald om mij te helpen.

Mannen die indruk willen maken

Showoff

Nee het boeit me niet hoeveel gewicht jij kan wegdrukken. Kilo’s kunnen dat hoofd niet compenseren. Mannen die de competitie aangaan met hun buurman om mijn aandacht te trekken zijn bijzonder onaantrekkelijk. En kreunende en schreeuwende mannen jagen mij juist weg. Voor oer geluiden ga ik dan toch liever naar de apenheul.

Gelukkig is er een positieve verandering gaande. Steeds vaker zie ik vrouwen de sprong in het diepe wagen en het krachthonk betreden. En als je er eenmaal een tijdje staat en door hebt hoe belachelijk die mannen zich gedragen, werkt het vooral heel erg op je lachspieren. Als ik dan weer eens via de spiegeloogcontact heb met een andere vrouw, en deze hoofdschuddend haar squats zie uitoefenen dan verheug ik me alweer op mijn volgende workout.