Je haalt netjes iedere avond je make-up van je gezicht en maakt je gezicht goed schoon, je geeft je huid maskertjes en smeert jezelf in met dag- en nachtcrème en toch word je wel eens wakker met een puist ter grote van Jupiter op je gezicht. Wat nu? Blijf rustig en volg deze vijf stappen om jouw puist te verbergen voor de buitenwereld.

Verkoeling

Een puistje in een reactie van je huid. De huid is onrustig. Probeer de huid letterlijk te kalmeren door met een ijsblokje de huid te verkoelen op en rondom het puistje. Dit zorgt ervoor dat de zwelling en de rode kleur wat afneemt. Neem hier wel even de tijd voor, want het is niet binnen dertig seconden gebeurd.

Smeren, smeren, smeren

Als de zwelling en de rode kleur wat zijn afgenomen smeer je jezelf in met een goede dagcrème. Zorg ervoor dat je niet teveel smeert, maar ook niet te weinig. Je huid moet ook weer niet te vochtig zijn, want dat is ook niet goed voor de huid en daarnaast pakt de make-up dan niet goed. Laat de crème goed intrekken voordat je make-up op je gezicht aanbrengt.

Verbergen

Dit is het moment dat je het puistje weg gaat werken. Gebruik een vloeibare foundation en breng deze aan op het puistje met een heel klein, schoon, kwastje. Wrijf zachtjes over de huid met het kwastje zodat je de foundation niet weghaalt.

Deppen

Nadat je de foundation even hebt laten intrekken, dep je heel voorzichtig met je vinger op de plek waar je de foundation hebt aangebracht. Dit zorgt er namelijk voor dat je make-up beter blijft zitten.

Poeder

Als laatst breng je poeder aan met een kleine borstel op de plek van het puistje. Het is in dit geval beter om een kleine borstel te gebruiken, omdat je bezig bent op een specifieke plek. Dit zorgt ervoor dat je heel gedetailleerd te werk kunt gaan. Als je nog niet tevreden bent, kun je de laatste stappen herhalen voor een betere dekking.

Extra

Als je je niet tevreden bent of je wil je puistje liever laten rusten, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de aandacht ergens anders op te richten. Geef jezelf een opvallende lipkleur en niemand zal meer kijken naar jouw ongenode gast.