Wist je dat dildo’s al sinds de oudheid gebruikt worden? Natuurlijk gebruiken we de exemplaren van die tijd tegenwoordig niet meer, terwijl er ook nog eens veel meer modellen bijgekomen zijn. Daarom is er altijd een dildo te koop die voldoet aan je behoeften. Daarom hoef je vandaag de dag niet meer een zelfgemaakt exemplaar te gebruiken, koop gewoon een dildo door met de volgende factoren rekening te houden.

Grootte

Bij het kopen van een seksspeeltje is de grootte altijd van belang. Een enorme dildo gebruiken kan bijvoorbeeld lang niet iedereen, maar je wilt ook niet een te klein model aanschaffen dat je amper voelt. Veel mensen denken dat groter altijd beter is, maar dat klopt niet altijd. Een te lange dildo kan bijvoorbeeld je baarmoederhals raken en pijn veroorzaken. Een te brede dildo kan ongemakkelijk voelen en zelfs scheuren veroorzaken. Houd daarom rekening met de maat van het seksspeeltje en bepaal zelf hoe groot volgens jou groot genoeg is.

Ftalaten

Het belangrijkste dat je zeker wilt weten, is dat je dildo veilig te gebruiken is. Geloof het of niet, er zijn nog steeds seksspeeltjes gemaakt van ftalaten, wat gifstoffen zijn. Dit moet je beslist zien te voorkomen. Het is namelijk van cruciaal belang dat de dildo gemaakt is van een veilig materiaal. Je moet de exemplaren die van ftalaten geproduceerd zijn dus beslist vermijden. Betere materialen zijn onder meer metaal en siliconen, al moet dit wel van een medische kwaliteit zijn.

Soort

Soort

Wist je dat er meerdere soorten dildo’s te koop zijn tegenwoordig? Voordat je een aankoop gaat doen, moet je dus zelf beslissen wat voor type je zoekt. Iedereen kent de rechte en lange speeltjes, maar je zou ook een kleiner model kunnen kopen dat gebogen is zodat het je G-spot goed raakt. Bovendien zijn er dildo’s die geschikt zijn voor anaal gebruik of zelfs dubbele penetratie. Ook kun je nog kiezen voor een vibrerend exemplaar, dit is eigenlijk een dildo en vibrator in één.

Glijmiddel

Bij sommige dildo’s is het verstandig om gebruik te maken van glijmiddel. Het speeltje gebruiken kan anders namelijk ongemakkelijk of zelfs pijnlijk aanvoelen. Hierbij kun je het beste kiezen voor een glijmiddel op waterbasis. Hierdoor zal het gebruik van de dildo fijner aanvoelen. Als je kiest voor een vloeistof op waterbasis zul je bovendien geen last krijgen van negatieve chemische interacties, terwijl ze ook vrij van parabenen zijn.