Lang niet alle vrouwen hebben highlighter in hun make-uptasje zitten. Toch is dit het ultieme product om je gezichtsmake-up helemaal compleet te maken.

Highlighter is een glimmende poeder waarmee je jouw gezicht een mooie glow geeft, je ogen optisch groter maakt of bijvoorbeeld je neus net iets smaller. Wil jij highlighter aanbrengen? Wij vertellen je hoe het moet.

Highlighter Aanbrengen Tips

Welke Highlighter Gebruiken?

Er zijn vele verschillende highlighters verkrijgbaar. Highlighters die je een subtiel glansje geven en highlighters die voor een opvallende glans zorgen.

De wat subtielere exemplaren zijn over het algemeen het makkelijkst om mee te werken.

Er zijn natuurlijk ook verschillende kleuren te vinden. Er zijn onder andere witte, roze en champagnekleurige highlighters. Sommigen geven een glow die naar zilver neigt, andere geven meer een warme gouden glans.

Ook heb je de keuze uit vloeibare highlighter, highlightersticks en highlighter in poedervorm.

Vloeibare highlighters en highlightersticks zijn ideaal voor een droge huid. Als je een vette huid hebt, kan je de deze varianten beter laten staan.

De poeder is voor zowel de normale huid als een vette huid geschikt.

Hoe Breng Je Highlighter Aan?

Poeder highlighter breng je met een kwast aan. Je kan hier het beste een schuin afgesneden poederkwast voor gebruiken.

Kies voor een kwast die niet te groot is, zodat je de highlighter gericht kan aanbrengen. Ook een blending kwast die eigenlijk bedoeld is voor oogschaduw werkt fijn om highlighter mee op je gezicht aan te brengen.

Hier kun je heel subtiel mee werken. Als je de highlighter op je oogleden aan wilt brengen, gebruik je gewoon een oogschaduwkwast.

Highlighter Kwasten - Blending - Oogschaduwkwastje

Gebruik je een stick? Dan kan je de stick rechtstreeks op je gezicht aanbrengen en de highlighter vervolgens blenden met je vingers of een make-upspons.

Ook de vloeibare highlighter kan je direct op je gezicht aanbrengen en vervolgens blenden, maar je kan er ook voor kiezen om deze highlighter met een spons of kwast aan te brengen.

Sommige vloeibare highlighters zitten in een handige klikpen met een kwastje eraan vast.

Zorg voor je met je highlighter aan de slag gaat voor een goede basis. Dat wil zeggen, een gereinigd en goed gehydrateerd gezicht.

Breng ook alvast je foundation aan en laat deze enkele minuten drogen voordat je met je highlighter begint.

Waar Kan Je Highlighter Aanbrengen?

Highlighter kan je op zowel je ogen als je gezicht aanbrengen. Je gebruikt het om optisch te liften en de focus ergens op te leggen.

Highlighter Onder Je Wenkbrauwen

Wil jij een frisse oogopslag? Wil jij je ogen optisch wat groter maken? Breng dan wat highlighter op je wenkbrauwbot aan, net onder je wenkbrauwen. Blend de highlighter na het aanbrengen goed met je oogschaduw.

Highlighter Onder Je Wenkbrauw

Highlighter Voor Je Ooghoeken

Ook wat highlighter in je binnenste ooghoeken geeft je een frisse blik en laat je ogen wat groter lijken. Bovendien zorgt het ervoor dat je er uitgeslapen uitziet, ook als je eigenlijk wat uurtjes slaap tekort komt.

Highlighter Binnenste Ooghoeken

Highlighter Aanbrengen Op Je Voorhoofd

Het is misschien niet de eerste plaats waar je aan zou denken, maar highlighter op je voorhoofd staat ook prachtig. Wees hier wel subtiel mee, je wilt natuurlijk geen glimmend voorhoofd dat er vet uitziet.

Gebruik daarom een highlighter die geen heel opvallende glans heeft. Breng een klein beetje highlighter aan op het midden van je voorhoofd en blend het goed.

Highlighter Voorhoofd

Highlighter Gebruiken Op Je Neus

Ook op je neus kan je wat highlighter gebruiken. Breng het product in een smalle lijn op je neusbrug aan. Dit zorgt ervoor dat je neus smaller lijkt.

Highlighter Op Je Neusbrug

Highlighter Op Je Jukbeenderen

Wat highlighter op je jukbeenderen heeft je gezicht een mooie glow waardoor je er fris en jeugdig uitziet. Als je wilt, kan je hierbij kiezen voor een product met een flinke glans.

Breng de highlighter aan de bovenkant van je jukbeenderen en blend het richting je haarlijn.

Highlighter Op Je Jukbeenderen

Highlighter Aanbrengen Op Je Kin

Breng wat van dit glimmende poeder aan op het midden van je kin. Op deze manier komt je kin optisch iets naar voren.

Highlighter Kin

Highlighter Gebruiken Op Je Cupidoboogje

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk: je Cupidoboogje. Dit is het kleine boogje net boven het midden van je bovenlip. Door hier wat highlighter aan te brengen, lijken je lippen meteen een stuk voller.

Highlighter Op Je Cupidoboogje