Laten we bij het begin beginnen. HIIT staat voor Hoge Intensiteit Interval Training (of dus in het Engels High Intensity Interval Training). Zoals de naam al doet vermoeden is het een korte maar heftige workout. Je hoeft dus niet uren in de sportschool te zwoegen voor een goede training. Het duurt namelijk gemiddeld maar zo’n 10 tot 30 minuten!

HIIT Workout

Een sessie bestaat uit een aantal simpele (maar daarom niet minder zware) oefeningen. Deze herhaal je zo vaak mogelijk binnen een bepaalde tijd. Na een korte pauze begin je aan de volgende ronde. Het is ook een optie om een vast aantal herhalingen te kiezen en deze zo snel mogelijk uit te voeren. Doe wat het beste voor jou werkt! Het belangrijkste is dat je er voor de volle 100% voor gaat. Geef alles wat je hebt en bereik snel de beste resultaten.

Klinkt het allemaal nog een beetje vaag? Hieronder staan een aantal schema’s die het wellicht wat duidelijker maken.

Voordelen van HIIT:

  • Je geeft je stofwisseling een boost. Niet alleen tijdens, maar ook na de workout verbrand je calorieën!
  • Naast vet verbranden kun je ook spiermassa opbouwen.
  • Bouw conditie op met HIIT cardio sessies.
  • HIIT heeft een positief effect op je bloeddruk en hartslag.
  • Het kost weinig tijd, maar is super effectief. Daarnaast hoef je je niet elke dag in het zweet te werken. In tegendeel zelfs! Een goede High Intensity Interval Training doe je maximaal 3 keer per week. Zo heeft je lichaam genoeg rust tussendoor om te herstellen. Heel belangrijk!
  • Je kunt het aanpassen aan je eigen niveau. Doe minder herhalingen als je net begint of maak het jezelf juist extra zwaar als je al wat gewend bent.
  • Het kan altijd en overal! Geen sportschool in de buurt? Geen probleem! Train een keertje in het park, op het strand of gewoon lekker in je huiskamer.
  • Er staat genoeg inspiratie online. Zoek een HIIT trainingsschema of youtube video dat bij je past en ga aan de slag!

Nog wat extra inspiratie en motivatie nodig? Check deze filmpjes:

#Tag your girlies ? @jessiebabyfit @powerbuff_girl ??

A post shared by HIIT MAX® (@hiitmax) on