Vijf jaar lang bleef het stil rondom de populaire serie Dexter maar daar lijkt nu verandering in te komen. Hoofdrolspeler Michael C. Hall heeft namelijk laten weten dat hij een negende seizoen wel ziet zitten. “Maar dan moet het wel echt een killer idee zijn”, aldus de acteur.

De Amerikaanse serie is gebaseerd op de boeken van Jeff Lindsay en werd in 2006 voor het eerst uitgezonden op Showtime. Er werden in totaal 8 seizoenen en 96 afleveringen van gemaakt. Door het open einde van de laatste aflevering werd er al gespeculeerd over een eventueel vervolg dus dit bericht is dan erg goed nieuws!

Verhaallijn

In de serie volg je het leven van forensisch onderzoeker Dexter Morgan die bij de politie in Miami werkt. Buiten zijn werktijden verandert hij in een seriemoordenaar. Van zijn adoptievader Harry heeft hij geleerd enkel degenen te vermoorden die het “verdienen”. Alle onberechte en vrijgesproken criminelen krijgen hierdoor alsnog hun straf. Dexter is dan ook voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven.

Groot succes

Al vanaf het eerste moment dat de serie te zien was, was het een groot succes. Dit was zowel in Amerika als in Nederland het geval. Toen Showtime in 2013 aankondigde dat het achtste seizoen ook meteen het laatste seizoen zou zijn, waren veel fans teleurgesteld. Maar dankzij het open einde hield het de gemoederen wel flink bezig.

Stilte voor de storm

En ja hoor, vijf jaar na het laatste seizoen heeft hoofdrolspeler Michael C. Hall laten weten wel open te staan voor een nieuw seizoen. Echter moeten de makers dan wel met een echt killer idee komen. “Dan zou ik dolgraag terugkomen”, liet hij weten. Sommige media berichtten zelfs al dat de makers met elkaar om tafel zouden hebben gezeten voor een vervolg.