Het is altijd leuk om van je tuin een mooie en aangename plek te maken. Hoe klein of groot het ook is. Maar hoe zorg je ervoor dat de achtertuin een interessante uitstraling krijgt? Welke items zou je moeten aanschaffen en welke trucjes kun je zelf toepassen? Kortom, hoe geef je jouw tuin een nieuwe dimensie:

Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren is een hele toffe manier om een nieuwe dimensie te geven aan je tuin. Het is zelfs geschikt voor een smal balkon of een kleine binnentuin. Je bespaart er namelijk een hoop ruimte mee. Je kunt kant-en-klare systemen kopen om je planten boven elkaar te laten groeien. Maar het is net zo leuk om het gewoon zelf te maken! Je hebt alleen een stevige muur of schutting nodig als basis. Bevestig hier een aantal bakken aan of kies voor bloempotten die hangen. Je kunt de potten ook vastmaken aan de overkapping of gebruiken als zwevende moestuin.

Spelen met verschillende hoogtes

Voor een speels effect is het belangrijk om af te wisselen met verschillende hoogtes. Dit doe je al eenvoudig met een paar hangende bloempotten, maar ook door middel van verhoogde borders. Probeer daarnaast goed te kijken naar de planten die je in de tuin zet. Koop niet alleen maar bloemen met dezelfde hoogte, maar kies ook voor bodembedekkers en hoge struiken. Heb je meer dan genoeg ruimte? Koop dan meteen een paar boompjes of één echte eyecatcher zoals een palm.

Kronkelend pad

Een kronkelend pad hoeft geen zandweggetje te zijn met overhangende takken en een romantische eindbestemming. Je kunt het ook op een moderne manier uitwerken. Bijvoorbeeld met rechthoekige stapstenen of een betonnen pad waar je met een mal een patroon in maakt. Kies vooral een stijl die jou persoonlijk aanspreekt!

Vijver of waterornament

Bewegend water voegt zonder twijfel een extra dimensie toe. Of je nou kiest voor een grote vijver met een watervalletje of een modern waterornament. Je ziet het licht reflecteren en krijgt er meteen een rustgevend geluid bij.

Loungehoek met hangstoel

We weten allemaal hoe fijn het is om een comfortabele loungeset te hebben. Maar voor een originele twist kun je hier nog een bijzondere stoel aan toevoegen, namelijk een hangstoel! Het is super trendy en het heeft een hele andere uitstraling dan een eenvoudige tuinstoel of bank.

Sfeervolle tuinverlichting

In de avond kun je de tuin extra sfeervol maken door middel van tuinverlichting. Probeer ook hierbij weer af te wisselen met verschillende hoogtes en modellen. Zet een paar lampen langs het tuinpad, bevestig ze aan de muur en hang en lichtsnoer onder de overkapping.