Een slechte adem is voor niemand prettig. Niet voor degene die er last van heeft maar ook niet voor de andere mensen in de omgeving. Wil je zo snel mogelijk van je probleem af maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste aanpakt? Kijk dan eerst goed waar de oorzaak van de slechte adem ligt want dit hoeft niet persé altijd in de mond zelf te zijn. Je kunt ook op andere plekken last hebben van schadelijke bacteriën die de slechte adem veroorzaken. Weet je waar het probleem ontstaat? Dan kun je daar de bacteriën gaan bestrijden.

Kies voor mondwater met de juiste ingrediënten

Als je mondwater wilt gebruiken omdat je regelmatig last hebt van een slechte adem is dat lang geen gek idee. Kijk daarbij wel goed dat je mondwater kiest dat veilig is om te gebruiken en dat geschikt is voor jouw klachten. En een beetje de smaak heeft die jij prettig vindt natuurlijk. Kies je voor Oravall mondwater dan kun je er zeker van zijn dat het veilig te gebruiken is. Het mondwater wordt met uitsluitend natuurlijke grondstoffen gemaakt en er zitten geen kunstmatige toevoegingen in. Er zitten geen suikers in zodat het geen bedreiging vormt voor je tanden en er zijn ook geen alcohol of sulfaten aan toegevoegd. Alcohol mag dan een ontsmettende werking hebben, het kan ook voor uitdroging van de mond zorgen hetgeen alleen maar de groei van nog meer bacteriën stimuleert. 

Bestrijd de bacteriën door meer speeksel aan te maken

Liever een stukje kauwgom in je mond om een betere adem te krijgen? Als je dan voor Moist-R® kauwgom kiest haal je een volledig natuurlijk product zonder kunstmatige toevoegingen in huis. De kauwgom bevat natuurlijke xylitol die ervoor zorgt dat je meer speeksel aanmaakt. Hiermee bestrijd je beter de bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Bacteriën houden namelijk van een zuurstofarme omgeving en met meer speeksel krijg je juist steeds meer zuurstof in de mond. Daarnaast is de kauwgom vrij van suikers zodat je tanden er niet onder te lijden hebben, ook al kauw je nog zoveel. Je krijgt er hooguit wat vermoeide kaken van maar de Moist-R® is zachter dan de meeste andere kauwgomsoorten dus ook dat kauwen zal meevallen.

Verwijder vieze brokjes uit je keel

Een slechte adem of halitose kan natuurlijk gewoon in je mond zelf ontstaan maar dat is niet altijd het geval. Heb je wellicht last van amandelstenen? Dan betekent dit dat viezigheid zich ophoopt op de keelamandelen. Dit zijn vaak kleine brokjes, vandaar de naam stenen. Als je deze brokjes wilt verwijderen kun je dat zelf doen met behulp van een wattenstaafje maar dan loop je kans dat je de brokjes die echt zo ver mogelijk verscholen zitten niet bij kunt. Gebruik je het Tonsil Fresh Cupping Glass dan kun je wel alle brokjes goed bij en verwijderen. Op die manier haal je de viezigheid op een veilige manier weg en neem je meteen de schadelijke bacteriën die erop huizen mee. Zo voorkom je een vieze adem en wordt je keel ook weer netjes schoon.

Zorg voor minder aanmaak van neusslijm

Als je verkouden bent loop je kans dat je meer slijm aanmaakt in de neus dan anders. Dit kan ervoor zorgen dat je ook meer aanslag krijgt op de tong en amandelen en dat zich daar meer bacteriën nestelen. Met wat pech krijg je er een slechte adem van. Dit verschijnsel kun je tegengaan door de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops te gebruiken. Deze zijn veilig in het gebruik en mag je zo vaak toepassen als nodig is. De neusdruppels zorgen ervoor dat je minder neusslijm aanmaakt (en dus minder bacteriën) en dat je speeksel weer op de normale manier de mond kan reinigen en zo de bacteriën afvoert.

Een schone tong zonder bacteriën

Als je tong niet goed schoon is loop je een behoorlijk grote kans dat je daar een slechte adem van krijgt. In maar liefst 90% van alle gevallen wordt een slechte adem namelijk veroorzaakt door aanslag op de tong. Om dit tegen te gaan kun je wel poetsen met alleen tandpasta maar dat is vaak niet genoeg. Wil je je tong goed ontsmetten en schoon en gezond houden? Kies dan voor de Tongue Clean Kit. Hierin zit een reinigende gel en borstel en California Breath druppels voor op je tong. Je brengt de gel op je tong aan en schraapt deze met behulp van de borstel van achter naar voor eraf. Daarna doe je er druppels op en blijft je tong tot wel 24 uur schoon en heb je direct een frisse adem zodat je twee vliegen in één klap slaat.

Bestrijd bacteriën door goed je tanden te poetsen

Bestrijd-bacterien-door-goed-je-tanden-te-poetsen

Als je je tanden poetst doe je dit hoofdzakelijk om je gebit te beschermen en een frisse mond te krijgen. Heb je echter wel eens problemen zoals een droge mond, een vieze smaak, aanslag op de tong of een slechte adem? Dan kan een tandpasta zoals Oxyd-8 daarbij uitkomst bieden. De tandpasta werkt op basis van actieve zuurstof en bevat geen schadelijke hulpstoffen. Door de aanwezige zuurstof maak je meer speeksel aan en wordt je mond wat vochtiger. Dit betekent dat de aanwezige bacteriën die mondproblemen veroorzaken zich minder prettig voelen en je deze kunt bestrijden bij de bron. De tandpasta zorgt voor een goed gereinigd gebit, een frisse adem en een goed gezonde mond. 

Snoepjes met een helende werking

De Lozenges van Dr. Katz zijn pastilles die je eenvoudig gebruikt als je last hebt van diverse soorten mondproblemen zoals een droge mond, een vieze smaak of een slechte adem. Je voelt direct verlichting van de klachten en de pastilles zorgen op verschillende manieren voor een betere mondgezondheid. Door de aanwezige mandarijn en mint is de vieze smaak zo verdwenen. Zink, zuurstof en xylitol zorgen ervoor dat de bacteriën die de klachten veroorzaken goed aangepakt worden. Tenslotte maak je zelf meer speeksel aan door de pastilles en daar houden de bacteriën al helemaal niet van dus worden dat er ook snel minder en komen er geen nieuwe bij.