Wil jij hoge hakken kopen?

Lees dan eerst dit artikel.

Wij hebben namelijk 10 handige tips voor het kopen van hoge hakken voor je verzameld.

Tip 1: Wat Voor Hakken Wil Je?

Hoge hakken zijn er in vele variaties en hoogtes. Ga daarom eerst voor jezelf na wat voor hoge hakken je precies wilt. Wil je ze lange tijd kunnen dragen? Dan zijn hele hoge exemplaren niet zo’n goed idee.

Doe je de hakken waarschijnlijk maar een paar uurtjes aan? Dan mogen de hakken juist wel wat hoger zijn.

Tip 2: Pas Hoge Hakken Altijd

Pas hoge hakken altijd bij het kopen en loop er een stukje op, het liefst op een harde ondergrond. Dat jouw maat erop staat, betekent namelijk lang niet altijd dat ze ook goed zitten. Neem dus het zekere voor het onzekere en test dit even.

Concentreer je hierbij op je voeten, voelen de hakken comfortabel aan of knellen ze ergens? Zitten de hakken bij het passen al niet lekker?

Probeer dan een andere maat of laat ze in de winkel staan, hoe mooi ze ook zijn.

Tip 3: Ga Aan Het Eind Van De Dag Passen

In de avond zijn je voeten altijd iets dikker dan overdag, omdat ze in de loop van de dag wat opzwellen. Daarom kan je beter aan het eind van de dag hoge hakken gaan passen. De exemplaren die ’s ochtends precies goed zaten, zijn later misschien net iets te strak.

Tip 4: Laat Je Schoenmaat Opmeten

Wist je dat veel mensen hun eigen schoenmaat verkeerd inschatten? Ga daarom naar een goede schoenenzaak en laat je schoenmaat nauwkeurig opmeten. Zo wordt het makkelijker om jouw droomschoenen te vinden.

Tip 5: Comfortabele Hoge Hakken

Hoe mooi hoge naaldhakken ook kunnen zijn, het zijn niet de meest comfortabele hakken. Wil jij graag hoge hakken die wat makkelijker lopen?

Ga dan voor blokhakken, wedges of sleehakken.

Tip 6: Check Of De Hakken Stevig Zijn

De kwaliteit van hoge hakken verschilt sterk. Check daarom altijd of de schoenen van goede kwaliteit zijn en of de hakken stevig zijn. Zo voorkom je dat de hakken gaan zwikken en je ongelukken krijgt.

Om dit te controleren, duw je zachtjes met je duim tegen de hak. Check of de hak meegeeft naar de zijkanten, naar voor of naar achter. Geeft de hak mee? Dan kan je de hakken beter niet kopen.

Tip 7: Zorg Dat Je De Hoge Hakken Kan Retourneren

Koop je online hoge hakken? Dan is er altijd een risico dat je er bij het passen achterkomt dat de schoenen toch niet goed passen. Check daarom altijd even wat de regels zijn m.b.t. retourneren voordat je bestelt.

In Nederland is het gelukkig zo dat je altijd 14 dagen het recht hebt om je bestelling terug te sturen. Veel webwinkels nemen de kosten hiervan voor hun eigen rekening, maar er zijn ook winkels waarbij jij de kosten betaalt.

Bestel je schoenen vanuit het buitenland? Ga dan even na of de bestelling te retourneren is en welke voorwaarden hierbij gelden.

Tip 8: Check De Zolen Van De Hoge Hakken

Kijk hoe de zolen zijn vastgemaakt. Zijn ze gestikt? Check het stikwerk dan op eventuele ongelijkheden.

Zijn ze gelijmd? Controleer dan of de zool rondom goed vast zit gelijmd.

Tip 9: Kies Voor Rubber Onder De Hak

Hoge hakken met een laagje rubber onder de hak zijn een goede keuze. Dit rubber zorgt er namelijk voor dat de schoenen lekker lopen.

Bovendien zorgt het voor extra grip, zodat het risico op uitglijden minimaal is.

Tip 10: Koop Meteen Zooltjes Of Gelpads

Als je op hoge hakken loopt, komt je lichaamsgewicht grotendeels op de bal van je voet terecht. Dit kan na een tijdje flink pijn doen.

Lees in dit artikel op Womentoday.nl meer over hakken lopen: Tips Om Op Hakken Te Lopen Zonder Pijn.

Wil jij lang op je nieuwe hoge hakken kunnen lopen, zonder last te krijgen van je voeten? Koop dan ook meteen comfortabele inlegzooltjes of gelpads.