Een horloge is veel meer dan een praktisch middel om te kijken hoe laat het is. Voor veel vrouwen is het een accessoire om hun eigen stijl mee te laten zien en hun outfit compleet te maken. Wil jij een dameshorloge kopen dat perfect bij jou past?

Lees dan onze 5 tips voor het kopen van een horloge.

horloge kiezen voor vrouwen

1: Digitaal Of Analoog Horloge Kopen?

Ga je een horloge kopen? Dan is het handig om eerst te kiezen tussen digitale en analoge horloges. Deze horloges verschillen flink van elkaar qua uitstraling.

Digitale horloges hebben vaak een sportieve look. Al zijn er de laatste jaren ook digitale horloges op de markt gekomen die een casual of zelfs chique uitstraling hebben.

Analoge horloges zijn in principe wat traditioneler, maar ze zijn tegenwoordig in zoveel verschillende uitvoeringen te vinden, dat er voor iedere stijl wel een passend analoog horloge te vinden is.

2: Welk Horloge Past Bij Jouw Stijl?

Ga na wat jouw stijl is. Wat voor soort kleding draag je vooral? Naar wat voor gelegenheden wil je het horloge dragen?

Vrouwelijk

Wil je een dameshorloge? Kies dan voor een elegant horloge met bijvoorbeeld diamantjes. Gouden en zilveren horloges passen goed bij deze stijl, eventueel gecombineerd met wat kleur. Qua versieringen kan je bij vrouwelijke horloges alle kanten op.

Sportief Stijl Horloge

Wil je juist een horloge dat matcht met een sportieve uitstraling? Ga dan voor een digitaal horloge met een rubberen band. Qua kleuren heb je bij sportieve horloges alle keuze.

Dit horloge past prima bij sportkleding en casual kleding, maar vormt vaak geen goede match met avondkleding.

Chique

Wil je een chique horloge? Kies dan voor een horloge met een smalle tot normale horlogeband. Deze band kan van zilver of goud zijn, maar ook van leer.

Als je een chique horloge wilt met een moderne uitstraling, is een horlogeband in dezelfde kleur als het horlogekastje een aanrader.

Casual

Wil je een horloge dat je altijd kan dragen? Bij al je kleding en naar iedere gelegenheid? Kies dan voor een casual horloge met een neutrale uitstraling. Casual horloges hebben over het algemeen een relatief grote horlogekast.

De horlogeband is meestal van metaal of leer en heeft geen opvallende versieringen.

3: Wat Voor Functies Wil Je?

Het gaat natuurlijk niet alleen om het uiterlijk, een horloge moet ook praktisch zijn. Ga daarom voor jezelf na wat voor functies je wil. Sommige horloges geven alleen de tijd aan, op andere exemplaren kan je ook meteen zien welke datum het is.

Sportieve horloges hebben daarnaast vaak een timer en stopwatch. Ook zijn er horloges te koop die een tweede tijdzonde aangeven. Erg handig voor mensen die veel reizen.

4: Let Op De Verhoudingen

Een belangrijke tip bij het kopen van een horloge, is om op de verhoudingen te letten. Ben je zelf vrij groot? Kies dan niet voor een heel fijn en dun horloge. En andersom: als je zelf klein en slank bent, kan je beter geen grof horloge kopen met een grote horlogekast.

5: Koop Alleen Als Je Overtuigd Bent

Zoals bij alle aankopen, geldt ook bij horloges: koop alleen als je echt overtuigd bent. Twijfel je? Koop het horloge dan niet of denk er in ieder geval nog even over na. De kans is anders groot dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop.