Als je gek bent op nagellak is het leuk om veel verschillende kleurtjes in huis te hebben. Naast kleurtjes kun je ook verschillende type nagellak kopen. Zoals hoogglanzende nagellak of matte nagellak.

Er dus heel veel keus qua nagellak. Maar wat als je nu zoveel nagellakjes in huis hebt dat je sommige nagellak maar een keer of twee gebruikt per jaar. Hoe lang is de nagellak houdbaar nadat je het een keer hebt gebruikt en weer wegzet?

Over deze vraag wordt dieper ingegaan in dit artikel. Ook het bewaren van nagellak remover kent ook zijn grenzen. Lees de volgende tips en informatie over het bewaren van nagellakjes.

Houdbaarheid Nagellak Over Datum

Hoe Lang Kun Je Een Nagellak Bewaren?

Officieel kun je een nagellak zolang bewaren als je wilt. Over het algemeen bederft een nagellak niet. Maar experts zeggen dat je een nagellak ongeveer 2 jaar kunt gebruiken.

Er staat bovendien een houdbaarheidsdatum op het flesje nagellak, maar dit is slechts een indicatie.

Het is beter om zelf het flesje nagellak te inspecteren voordat je het weggooit of juist besluit om de nagellak langer te bewaren.

Een flesje nagellak kan nog goed zijn terwijl deze over de houdbaarheidsdatum is.

Dus een nagellak bederft, maar nagellak kan wel naar verloop van tijd zo slecht worden dat je het niet meer normaal kunt gebruiken.

In dit artikel focussen wij meer op het inspecteren van het flesje nagellak zelf. Het zelf bepalen of je de nagellak wilt weggooien of wilt bewaren.

Nagellak Dat Over De Datum Is Herkennen

Je kunt aan de nagellak zien of je het weg moet gooien of dat je nagellak nog even kunt bewaren. Aan de volgende punten kun je zien dat een nagellak daadwerkelijk niet meer goed is.

  • Als je het flesje nagellak opent en er blijven klontjes nagellak aan het kwastje zitten kun je stellen dat je nagellak beter weg kunt gooien;
  • Is de nagellak juist te vloeibaar. Is de structuur van de nagellak te dun, dan kun je het beste het flesje nagellak weggooien. Het kan zijn dat bepaalde ingrediënten van de nagellak niet meer goed werken;

Houdbaarheid Van Nagellak Verlengen

Nu je meer weet over de houdbaarheid van nagellak en hoe je een slecht nagellak herkent, is het tijd om te leren hoe je juist langer kunt genieten van je nagellak.

  • Bewaar de nagellak in een donkere ruimte waar het redelijk koel is;
  • Zet je nagellakjes recht op als je ze wegzet. Als je flesjes nagellak op een hoopje liggen en dus niet rechtop staan kan dat ervoor zorgen dat de dop vast komt zitten. En dan is het los krijgen van de dop een hels karwei.

Nagellak Nieuw Leven Inblazen Met Nagellak Remover

Als je nagellak na een ruim een jaar dikker is geworden kun je wat nagellak remover toevoegen om het nieuw leven in te blazen.

De nagellak remover zorgt er voor dat de nagellak wat dunner wordt waardoor het weer te gebruiken is. Een paar druppeltjes remover is voldoende om de nagellak te verdunnen. Schud het flesje een aantal keer heen en weer voor een goed resultaat.

Let wel op dat de nagellak met de nagellak remover wel een minder goede finish kan hebben. Breng wat nagellak aan op de nagel van je pink bijvoorbeeld om te testen wat het resultaat is.

Nagellak Veilig Weggooien

Als de nagellak niet meer goed is of als je nagellak flesje leeg is kun je deze in de grijze afvalbak stoppen.

Nagellak Bewaren In De Koelkast

Er wordt vaak gedacht dat je nagellak langer houdbaar is als je nagellak bewaart in de koelkast. Maar dit is een mythe. Er zijn geen officiele studies die uitwijzen dat je nagellak langer goed blijft als je het in de koelkast bewaart.

Je kunt het beste nagellak bewaren op kamertemperatuur.

Bewaar De Nagellak Niet In de Badkamer

Om langer te genieten van je nagellak moet je de nagellak NIET in de badkamer bewaren. Het is namelijk zo dat er steeds temperatuurverschillen plaatsvinden. Als je gaat douchen of badderen wordt de ruimte warmer.

Als je uit de douche of uit bad stapt en de ruimte weer afkoelt wordt de de badkamer uiteraard ook weer koeler. Door deze temperatuurverschillen bederft je nagellak sneller.

Houdbaarheid Van Nagellak Remover

Nagellak remover kan in principe niet bederven. Het kan na enkele jaren wel minder goed werken omdat de stoffen hun kracht verliezen.