IKEA: stiekem zijn we er allemaal dol op. Voor een prikkie koop je er mooie en handige producten. Enig nadeel is natuurlijk wel dat je jouw aankopen vervolgens bij iedereen terugziet. Gelukkig zijn er hacks waarmee je jouw IKEA-aankoop voorziet van een eigen twist en omtovert in een customized piece.

Nu de herfst begonnen is zullen er dagen komen die zo druilerig zijn dat je liever binnen blijft; hét uitgelezen moment om jouw IKEA-meubelstuk in een nieuw jasje te steken. Om het customizen van jouw IKEA-aankoop super makkelijk te maken, delen wij de 5 eenvoudigste, snelste en leukste tips met je.

1. Handvaten

Ikea NORDLI Nachtkastje, wit

Kleine aanpassingen hebben vaak een groots effect. Voorzie bijvoorbeeld het Nordli nachtkastje van een leren handvat voor een Scandinavische touch.
Wie van gemak houdt bestelt een setje leren handvaten gewoon online. Ben je een echte DIY-er? Dan draai je je hand natuurlijk niet om voor het maken van zo’n handvat.

2. Poten

Prettypegs Estelle

Net als handvaten kunnen ook de poten van een meubelstuk zorgen voor een hele nieuwe look. Bij shops als Pretty Pegs shop je gave accessoires om jouw IKEA-meubelen op te leuken.

3. Plakfolie

panylodda-west-elm

Hét middel om een meubelstuk snel en totaal te transformeren is plakfolie. Van een glazen salontafel maak je in no time een marmeren exemplaar. Een doorsnee witte kast wordt met behulp van plakfolie een houten exemplaar. Mooie bijkomstigheid: een vel van 2 meter kost je slechts een paar euro. Nog mooier meegenomen: bij Panyl worden stickers specifiek voor IKEA meubilair verkocht. Een kind kan de was doen!

4. Transferpapier

De kussens die je een aantal jaar geleden aangeschaft hebt zijn niet meer zo mooi. Je kunt natuurlijk nieuwe aanschaffen, maar een kussen customizen is zo gepiept. Koop een kussensloop en bedruk deze naar wens met behulp van transferpapier. Op YouTube even zoeken naar ‘transferpapier’ en je hebt zo een instructiefilmpje bij de hand.

5. Spuitverf

Hiermee kun je alle kanten op. Het is goedkoop, makkelijk en snel. Van die witte lamp maak je een koperen exemplaar en dat plastic speelgoeddier spuit je goud en plaats je onder een glazen stolp. Handig om te weten: wanneer je wat te enthousiast rond gespoten hebt, kun je restjes verf met behulp van een beetje nagellakremover gemakkelijk verwijderen.