Net verhuist of toe aan een nieuwe tuin? Er zijn veel prachtige mogelijkheden voor uw moderne tuin. Van schuttingen naar overkappingen en van gevelbekleding naar vlonders, de opties zijn eindeloos. Om je toch wat op weg te helpen bij jouw keuze, geven we hier wat inspiratie voor een moderne tuin.

Tuinschermen van composiet

Composiet is een stevige materiaalsoort die bestaat uit een combinatie van houtvezels en kunststofvezels. Hierdoor zijn de schutting delen goed beschermd tegen vocht zodat ze lang meegaan. Ook zijn de tuinschermen hierdoor onderhoudsarm en hebben ze door de houtvezels toch een natuurlijke uitstraling. Daarbij zijn deze schuttingen in veel prachtige kleuren verkrijgbaar, zoals antraciet, dark grey of ipé brown.

De composiet schutting delen hebben een strakke, luxe uitstraling en passen daarmee perfect in een moderne tuin. Voor de bevestiging van de tuinschermen kan er gekozen worden voor aluminium palen die net een wat opvallendere look geven of voor bijpassende composiet palen die het geheel nog strakker maken. Daarnaast kan de schutting helemaal afgemaakt worden met een passende composiet tuindeur, die eveneens in verscheidene kleuren verkrijgbaar is.

Padouk vlonderterras

Een terras is vrijwel onmisbaar in je tuin. Gelukkig zijn er voor een moderne tuin genoeg prachtige opties beschikbaar, waarvan een terras gemaakt van padoek vlonderplanken een van onze favorieten is. Padouk hout is een duurzame en vooral stijlvolle keuze voor een terras. Bij montage hebben deze planken een felrode kleur, maar na gemiddeld een halfjaar tot een jaar zijn deze prachtig verkleurd naar een zilvergrijze kleur waardoor de vlonder een luxe uitstraling krijgt. De houtnerf blijft eveneens goed zichtbaar, dus blijft het terras een natuurlijk karakter behouden. Nog een groot voordeel, padouk hout is een erg harde houtsoort en gaat daarom wel 20 tot 25 jaar mee. Zo kan je lang genieten van je prachtige terras!

Padouk vlonderterras

Overdekt genieten

Wanneer je zo vaak mogelijk wil genieten van jouw nieuwe tuin, is een overkapping een uitstekende overweging. Hiermee breng je de late zomeravonden optimaal door en kan je bij regen nog steeds buiten zitten. Naast dat je een overkapping of kapschuur als veranda kan gebruiken, kan deze ingezet worden als carport of droge opslagplek voor tuingereedschap of -meubels. Voor een echt moderne uitstraling zijn er strakke overkappingen met platte daken beschikbaar, die je weer prachtig kan uitbreiden met bijpassende wandmodules of ramen.

Voor een moderne tuin zijn er talloze mooie mogelijkheden beschikbaar. Zoek je nog meer inspiratie? Kijk dan zeker eens verder online naar alle mogelijkheden.