Een mooie feed op Instagram begint natuurlijk met mooie foto’s. We kunnen dagelijks wel uren door onze tijdlijn scrollen en jaloers worden op alle perfecte kiekjes die voorbijkomen. Maar hoe maak je nou de perfecte foto voor jouw Instagram? Wij hebben de gouden tips op een rijtje gezet!

Tips voor het maken van een instagram foto

#1 licht

Het belangrijkste bij het maken van de perfecte Instagram foto, is goed licht. ’s Ochtends en ’s middags is de beste tijd om foto’s te maken. Daglicht is namelijk het mooiste om mee te fotograferen en komt ook het natuurlijkste over. Houd er ook rekening mee dat je niet te overbelicht bent, hierdoor word je vaak erg bleek en verdwijnen de sterke kanten uit je gezicht.

Tip: Maak je de foto met je mobiel? Tik dan met je vinger op het scherm om de lichtinval te veranderen. Je kan hiermee met de plek van het licht spelen.

#2 Spontane foto’s

De leukste Instagram foto’s zijn vaak spontane foto’s alleen is het best lastig om een goeie te maken. Vaak zijn we er zo erg mee bezig om een spontane foto te maken dat het juist helemaal niet meer natuurlijk (en dus spontaan) oogt. Om dit te voorkomen kan je meerdere foto’s tegelijk nemen, dit kan bijvoorbeeld op de IPhone met de burstmode. Wil je bijvoorbeeld een spontane foto dat je nonchalant wegkijkt terwijl je een cocktail drinkt? Gebruik dan deze tool waarbij in een aantal seconden een stuk of 100 foto’s worden gemaakt. Neem niet één houding aan voor de foto en blijf ook niet stil zitten. Drink juist echt van je cocktail en verander om de zoveel tijd je pose. Sowieso dat er dan een echte spontane foto tussen zit!

#3 Afwisseling in foto’s

Een goeie tip bij het maken van leuke Instagram foto’s, is afwisseling. Een selfie op z’n tijd is leuk maar post er niet een stuk of 6 achter elkaar. Zorg dus telkens voor andere composities. Jouw feed laat zien wat jij in het dagelijks leven doet dus wees hier creatief mee. Kies bijvoorbeeld niet voor telkens dezelfde achtergrond. Na een paar foto’s zijn mensen hierop uitgekeken en willen ze graag iets nieuws zien. Ga daarom op pad, zo kom je altijd mooie plekjes tegen om te fotograferen. Probeer dan ook meerdere invalshoeken uit. Maak de foto niet alleen van de voorkant maar kijk of de foto mooier wordt om hem van de zijkant of wellicht wel van de achterkant te schieten.

#4 Fotobewerking apps

Om de finishing touch aan de foto te geven moet je hem vaak her en der nog wat bewerken. Hiervoor kan je filters over je Instagram foto’s gebruiken. Om een mooie feed te creëren, zorg je dat al je foto’s op elkaar aansluiten. Dit kan je doen door over alle foto’s hetzelfde effect te gooien. Er zijn talloze apps waarmee dit kan. Speel met de verschillende soorten bewerking tools en kijk wat jij het mooiste voor jouw foto vindt.

Bekijk hieronder een filmpje met de beste fotobewerking apps.

#5 Een goede camera

Het wordt een aardige klus om een mooie foto te maken wanneer jouw mobiel een slechte camera heeft. Hoe perfect de compositie en lichtinval ook is, met weinig pixels gaat jouw foto er niet mooi uitzien. Investeer daarom in een goede camera als je serieus aan de slag wilt gaan met het maken van goeie Instagram foto’s.