Haar dat snel groeit, veel vrouwen dromen ervan. Echter is dit niet zo makkelijk om te bereiken, want het sneller laten groeien van jouw haar kost nu eenmaal tijd. Er zijn een aantal manieren waarmee je jouw haar gezonder kunt maken en waardoor de kans dus groter wordt dat het sneller gaat groeien. Maar hoe kun je dit bereiken? In dit artikel zetten wij wat handige tips op een rij, dus lees snel verder.

Eet gevarieerd en gezond

Jouw haar is gezond als jij zelf ook gezond bent. Daarom is het van belang dat je gezond en goed eet. Hiermee bedoelen we dus dat het goed is om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Voedingsstoffen die belangrijk zijn, zijn bijvoorbeeld vitamine A, B, C en E, calcium, omega-3 vetten en ga zo maar door. Probeer dus zelf goed te eten, zodat je haar ook gezond blijft. Dit kan ervoor zorgen dat jouw haar wat sneller groeit.

Regelmatig bijknippen

Hoe groeit je haar sneller? Regelmatig bijknippen kan hieraan bijdragen. Het is namelijk een stuk gezonder om af en toe je haar bij te knippen, dan dat je in één keer veel haar afknipt. Je houdt het op deze manier beter bij en je haar krijgt op deze manier beter een kans om gezond verder te groeien. Ga dus echt regelmatig even naar de kapper, want dit zal jouw haargroei misschien wel bevorderen. 

Niet te vaak wassen

Deze heb je ongetwijfeld al wel eens vaker gehoord. Je weet dus als geen ander dat het niet bepaald goed is voor je haar als je jouw haar te vaak wast. Als jij dus graag je haar sneller wilt laten groeien, is het belangrijk dat je jezelf hieraan houdt. Was je haar niet te vaak, want shampoo is niet altijd even goed voor de natuurlijke oliën van jouw bos haar. Probeer hier dus een soort schema voor te bedenken, zodat je niet te veel je haar wast. Door niet te vaak te wassen zal jouw haar er gezonder uitzien en is de kans groter dat het sneller groeit.

Gebruik goede haarproducten

Hoe kan je je haar sneller laten groeien? Door goede haarproducten te gebruiken die goed passen bij het soort haar dat jij hebt. Wat in ieder geval kan helpen om jouw haar gezond te houden, zijn bijvoorbeeld haarolie en haarmaskers. Een kleine moeite, met een groot effect. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat jouw haar gezond blijft, ook kan jouw haar er op deze manier mooier uit komen te zien. En dan is het ook nog mogelijk dat jouw haar hierdoor sneller gaat groeien. Zeker het proberen waard, dus!

Gebruik niet te vaak hitteproducten

Hoe je haar sneller kan laten groeien? Door niet al te veel gebruik te maken van hitteproducten. Bij deze producten zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld je stijltang, krultang of föhn. Hoewel deze producten je erbij helpen om een zo mooi mogelijke look te creëren, is het niet altijd even goed voor je haar. Zulke hitteproducten kunnen jouw haar namelijk beschadigen, waardoor het sneller kan afbreken. En dit is natuurlijk niet bepaald bevorderlijk als jij jouw haar gezond wilt houden en sneller wilt laten groeien. Probeer hier dus wat mee te minderen als je het veel doet!

Douche niet te heet

Een warme douche kan natuurlijk heerlijk zijn, maar het is niet altijd positief voor hoe gezond jouw haar is. Heet water kan er namelijk voor zorgen dat het haar droog wordt. En dit kan er weer toe leiden dat het haar sneller afbreekt, wat je natuurlijk wilt voorkomen als je jouw haar wilt laten groeien.  

Je haar pas kammen als het droog is

Hoewel het misschien een goed idee lijkt om je haar meteen na het douchen te kammen, is dit niet het geval. Dit is namelijk helemaal niet zo goed voor je haar. Waarom? Omdat de kans met nat haar groot is dat er veel klitten in zitten. Dit kan ervoor zorgen dat bij het kammen van je natte haar, je haar sneller kan afbreken. Wacht dus even met het kammen van je haar als je de douche uitloopt, je kunt het beter doen als je haar echt droog is.

Kortom: er zijn best wat handige tips die je in gedachten kunt houden als je graag wilt dat jouw haar sneller groeit. Er is helaas geen wondermiddeltje die we hiervoor kunnen gebruiken, maar met deze tips hierboven zorg jij er in ieder geval voor dat jouw haar gezond blijft. Wie weet groeit jouw haar na het toepassen van deze tips de komende tijd wel wat sneller!