Wie bezig is met rijlessen weet vast wel dat het CBR het gigantisch druk heeft waardoor je vaak lang moet wachten als je een theorie-examen wil doen. Gelukkig komt daar vanaf vandaag verandering in! Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen doet namelijk een proef waarbij mensen een halfjaar lang in de avonden hun theorie-examen kunnen afleggen. Good job CBR!

CBR

Voorlopig kunnen mensen die ’s avonds een theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets willen afleggen dit maar op een aantal locaties doen. Die locaties zijn in Amsterdam, Zwolle, Rijswijk en Groningen. Op deze betreffende locaties kunnen zij tussen 16.00 uur en 21.30 uur terecht. Echter moeten ze het examen wel zelf reserveren op Mijn CBR en geldt er bij examens vanaf 18 uur een toesla van 4,45 euro.

Proef

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen doet deze proef om erachter te komen aan wat voor openingstijden hun klanten behoefte hebben en of zij bereid zijn een toeslag te betalen voor een examen in de avonduren.

Wij vinden het in ieder geval super chill dat deze mogelijkheid er is. Zo hoef je namelijk niet meer vrij te regelen voor school of werk en kun je overdag nog even goed alles doornemen!