Slaapkamers zijn niet altijd zo groot als je zou willen. Is jouw slaapkamer ook aan de kleine kant? En wil je weten hoe je hem groter kunt laten kijken? Met deze praktische tips voor inrichting en decoratie lukt het je vast en lijkt jouw slaapkamer snel ruimer.

Alles lekker licht

Een lichte kamer lijkt groter. Verf de muren dus in een witte of lichte tint. Je slaapkamer oogt dan niet alleen lekker fris, maar ook ruimer. Dat komt doordat daglicht reflecteert op lichte oppervlaktes. Houd je ramen overdag dus zo veel mogelijk vrij van gordijnen. Hoe meer daglicht binnen stroomt, hoe groter het effect van reflectie. Heeft je slaapkamer een schuin dak? Denk er dan over om een dakkapel te laten plaatsen. Daarmee komt er veel meer daglicht binnen. Kijk eens rond op internet. Vergelijk de verschillende aanbieders en dakkapel prijzen, zodat je niet teveel betaalt.

genoeg licht in slaapkamer

Vloer en muur hetzelfde

Vind je wit te kil, dan is een andere lichte kleur ook heel geschikt. Verf het plafond wel wit. Met een kussen met een rustig motiefje of een mooi schilderij geef je je slaapkamer sfeer. Ga niet voor drukke motieven en zeker niet voor verschillende motieven door elkaar. Voor de vloer kun je het best ook een lichte tint uitkiezen. Maar je kunt de vloer ook op een andere manier inzetten om je slaapkamer groter te laten lijken. Als je de vloer visueel laat doorlopen op de muur, oogt je slaapkamer groter. Dat kan met dezelfde kleur verf, maar ook met bijvoorbeeld houten lambrisering.

Vloer en muur

Meubels, gordijnen en kozijnen

Voor de meubels kun je ook het beste kiezen voor wit of bijna-wit. Wil je dat niet? Zorg er dan voor dat meubelstukken als je bed, kledingkast en nachtkastje ongeveer dezelfde kleur hebben als je muren. Muren en meubels vormen dan één geheel. Zwevende meubels laten je slaapkamer ook groter lijken. Denk hierbij aan een kledingkast of hocker die je een stukje boven de vloer vastmaakt. Ook voor je gordijnen en kozijnen kies je het best een lichte kleur. Is kozijnen schuren en verven niet bepaald je grootste hobby? Kies dan voor onderhoudsvrije kunststof kozijnen. Maar wat kost een kunststof kozijn eigenlijk? Dat valt vaak best mee. Bovendien gaan ze heel lang mee en heb je geen onderhoudskosten. Vraag bij verschillende verkopers offertes aan zodat je de beste prijs en service krijgt.

Lees ook: 10 Items die in jouw slaapkamer te vinden waren als je opgegroeid bent in de jaren 90