Heb je plannen om binnenkort op reis te gaan? In eigen land, of juist lekker wat verder weg? Als je droomt van een heerlijke vakantie maar daar niet al te veel geld aan uit wilt geven, is het goed om te weten hoe je je vakantie goedkoper kunt boeken. In sommige gevallen is dat namelijk zeker mogelijk. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Wij helpen je op weg en zetten hieronder een aantal handige tips op een rijtje.

Op het juiste moment boeken

Wanneer is een vakantie boeken het goedkoopst? Dat kan op verschillende momenten zijn. Wil je alles ruim op tijd geregeld hebben, dan is het voordelig als je zo vroeg mogelijk boekt. In dat geval krijg je namelijk vraag vroegboekkorting, waardoor jouw reis goedkoper wordt. Naast heel vroeg boeken, kun je ook kiezen voor een last-minute vakantie. Als je binnen een paar dagen in staat bent om te vertrekken, betaal je daar meestal namelijk niet de hoofdprijs voor. Het is mogelijk dat je op deze manier een mooie deal scoort.

Vermijd het hoogseizoen

Een van de beste tips om goedkoop een vakantie te boeken, is door het hoogseizoen te vermijden. Dat spreekt voor zich, maar het is echt belangrijk om te onthouden. Als je in de vakantieperiodes gaat, is de vraag naar vakanties groot en daardoor is de prijs ook duurder. Is het voor jou mogelijk om buiten het hoogseizoen op reis te gaan, dan is het een aanrader om dat te doen. Voor hetzelfde aantal dagen en hetzelfde hotel ben je dan een stuk minder geld kwijt dan wanneer je dat in het hoogseizoen zou bezoeken.

Vlieg vanaf een ander vliegveld

Wil je naar het buitenland op vakantie met het vliegtuig? Als je graag geld wilt besparen op het kopen van je vliegtickets, dan is het de moeite waard om te kijken naar vliegen vanaf een ander vliegveld. Het is niet altijd zo, maar het komt zeker voor dat een vliegticket goedkoper is als je ergens anders vandaan vliegt. Nederland heeft al meerdere vliegvelden, dus daarin heb je genoeg keuze. Het is uiteraard ook mogelijk om via België te vliegen. 

Aanbieders vergelijken

Niet alleen is het goed om te weten wanneer de prijzen het gunstigst zijn, dat geldt ook voor waar je het gaat boeken. Want waar boek je de goedkoopste vakanties? Om daarachter te komen, is het een goede tip om aanbieders van reizen met elkaar te vergelijken. Het komt regelmatig voor dat er overeenkomsten in het aanbod van die aanbieders zitten. 

Als het hotel dat jij op het oog hebt ook bij een andere aanbieder te boeken is, is het goed om de prijzen met elkaar te vergelijken. Het is namelijk mogelijk dat je bij de ene aanbieder een stukje goedkoper uit bent. Dan houd je eenvoudig meer geld in je zak, zonder dat het al te veel moeite kost.

All-inclusive kiezen

Ben je op zoek naar een mooie reis, dan is het goed om het all-inclusive concept te overwegen als je graag geld bespaart. Vaak ben je daarmee namelijk voordeliger uit dan dat je elke keer buiten de deur eet. Bij een all-inclusive vakantie is alles inbegrepen, waardoor je onbeperkt kunt eten en drinken. Je betaalt in de eerste instantie meer geld bij het boeken, maar dat geld haal je er waarschijnlijk dubbel en dwars weer uit. Als je elke keer buiten de deur eet en drinkt, kost het je al met al vaak meer.

Ga voor een pakketreis

Je vakantie goedkoop boeken doe je ook door voor een pakketreis te kiezen. In dat geval boek je je reis inclusief vliegticket en accommodatie. Boek je zowel je ticket voor het vliegtuig als je accommodatie los van elkaar, dan kost dat je in veel gevallen meer. 

Kies voor een minder bekende vakantiebestemming

Sommige plaatsen in het buitenland staan al jarenlang bekend om de vele toeristen en hotspots. Als een bepaalde plek heel populair is, betaal je daar vaak meer voor. Wil je besparen op je vakantie, dan kun je ook een minder bekende vakantiebestemming overwegen. Er zijn genoeg leuke plaatsen te vinden die nog niet razend populair zijn, maar wel ideaal zijn voor een vakantie. 

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er meerdere manieren om te besparen op je volgende reis. Als je er wat meer moeite voor doet en slim boekt, kan het je al met al soms zelfs wel honderden euro’s schelen. Dan kun je alsnog een heerlijke vakantie tegemoet gaan, zonder dat het je overdreven veel geld kost.