De voorjaarschoonmaak heb je net achter de rug en de zomer is in aantocht. Het ideale moment voor een kleine make-over van je interieur. Zodat je niet alleen buiten, maar ook binnen in huis de zonnige maanden lachend tegemoet kan gaan!

Hang lichte raamdecoratie op

Donkere gordijnen kunnen enorm stijlvol zijn en een warme sfeer creëren. Maar voor de lichtere maanden van het jaar wil je ook gaan voor een lichtere kleur. Zo zijn bijvoorbeeld beige of zandtinten een goede, maar ook veilige keuze. Deze kleuren gaan namelijk samen met bijna iedere stijl. De keuze is echter reuze hoor! Zo kun je al een Kwantum gordijn online bestellen met slechts een druk op de knop. Snel gefikst dus!

Werk met luchtige stoffen

Vervang je fluwelen kussens en poefen voor accessoires van stoffen als linnen en katoen. En van die dikke wollige dekentjes en plaids die op en over de bank hangen, voor een luchtigere variant. Dikkere materialen ogen gauw zwaar en zijn ook vaak heel warm. Lekker voor in de winter tijdens een avondje op de bank met een kop thee misschien, maar niet echt ideaal voor in de zomer. Dan wil je voor licht en luchtig gaan! Kies dus voor stoffen als katoen en linnen in lichte, neutrale kleuren als zand, beige en taupe.

Geef de muur een frisse kleur

Komen de witte muren op je af en ben je wel toe aan iets anders? Met een nieuwe frisse kleur op de muur geef je je woonkamer nét weer even een andere uitstraling. En het fleurt gelijk je hele interieur op. Ga je voor een subtiele neutrale tint. Of maak je liever een statement? Dan kies je toch gewoon lekker voor veel kleur! Wat ook heel leuk kan zijn, is kan de muur opdelen in vlakken en enkel het vlak schilderen. Dat geeft het effect van een soort omlijsting. Leuke oplossing voor bijvoorbeeld de muur achter je bank. Binnen de lijst kun je dan ook weer allerlei dingen ophangen. Voor je het weet heb je weer een heel nieuw interieur!

Werk met rotan en bamboe

Werk met rotan en bamboe

Je kan het zo’n beetje in alle winkels wel vinden. Rotanstoelen, poefjes en kamerschermen. Met rotan en bamboe breng je meteen de zomer in huis! Het is net alsof je je even op Bali begeeft met deze stijl. Je hoeft je hele huis er natuurlijk niet mee vol te zetten, maar een of twee accessoires of meubels kunnen echt dat zonnige sfeertje met zich mee brengen.