Er jonger uitzien, dat willen we allemaal wel. Maar ouder worden hoort bij het leven en langzaamaan gaan we er allemaal wat ouder uitzien.

Daarom heb je wij handige tips voor je op een rijtje gezet waarmee je er jonger uitziet. Er jonger uitzien met make-up, hoe doe je dat?

Opmaken Om Er Jonger Uit Te Zien

Hydrateren Om Er Jonger Uit Te Zien

Erg voor de hand liggend en misschien zelfs overbodig om te vertellen, maar voor de zekerheid nemen we het toch even mee: hydratatie. Smeer je huid dagelijks in met een goede vochtinbrengende crème. Hierdoor blijft je huid er jonger uitzien.

Bovendien ziet make-up er netter en frisser uit op een goed gehydrateerde huid.

Tijd om make-up in te zetten om er jonger uit te zien.

Gezichtsmake-up

Je gezichtsmake-up heeft veel invloed op hoe oud je er uit ziet. Er zijn verschillende punten waar je op kunt letten om er jonger uit te zien.

Concealer Om En Er Jonger Uit Zien

Gebruik je concealer? Kies dan voor een vloeibare variant. Hoe ouder je wordt, hoe meer plekjes er zijn die wat concealer kunnen gebruiken.

Concealer kan lijntjes en rimpeltjes echter extra laten opvallen. Bij vaste concealers heb je hier het meeste last van, daarom kan je het beste kiezen voor een vloeibare concealer.

Foundation Inzetten Om Jonger Te Lijken

Net als bij concealer, kan je ook bij foundation het beste kiezen voor een vloeibare variant. Getinte gezichtspoeders kan je het beste overslaan.

Ook deze benadrukken lijntjes en rimpels. Een beetje translucent setting powder om je gezichtsmake-up mee te fixeren kan je wel prima gebruiken.

Om je foundation aan te brengen, kan je het beste voor een make-upspons zoals de beautyblender kiezen. Hieronder vind je een foto van een normale beautyblender make-up spons.

Make-up Spons - Beauty Blender

Maak de make-up spons nat, knijp het water eruit en doe wat foundation op de achterkant van je hand.

Neem met de spons telkens wat van deze foundation en breng het deppend aan op je gezicht.

Door te deppen wordt de foundation perfect verdeeld, trekt het niet in de lijntjes en ziet het er natuurlijk uit. Een cakey look is met deze methode verleden tijd.

Blush Gebruiken

Wil jij er jonger uitzien met je make-up? Dan zijn cream blush en gel blush de beste opties. Dankzij hun dewy finish, geven ze je wangen een jeugdige glow. Als je jong bent, kan je blush het beste op de appeltjes van je wangen aanbrengen.

Als je ouder bent, is dit geen goed idee. Breng de blush in plaats daarvan aan op je jukbeenderen en blend het richting je haarlijn.

Highlighter Aanbrengen

Wil jij je gezichtsmake-up helemaal afmaken? Breng dan wat highlighter aan. Wees hier wel subtiel mee. Een lichte highlighter op je jukbeenderen is al genoeg voor een frisse look.

Oogmake-up Gebruiken Om Er Jonger Uit Te Zien

Wil je er jonger uitzien met make-up? Dan is je oogmake-up natuurlijk ook belangrijk. Lees snel verder om te ontdekken met welke oogmake-up je er wat jaartjes jonger uitziet.

Oogschaduw Aanbrengen

Oogschaduws met glans en glitter zijn geen goed idee. Kies voor matte oogschaduws.

Breng een lichte tint oogschaduw aan op je ooglid om je ogen er groter en opener uit te laten zien. In je arcadeboog kan je het beste een medium of donkere oogschaduw aanbrengen.

Dit zal je arcadeboog optisch wat liften.

Gebruik Van Eyeliner

Eyeliner is altijd een goed idee, ook als je er jonger uit wil zien. Heb je een lichte huid? Ga dan voor een bruine eyeliner. Bij een getinte of donkere huid staat zwarte eyeliner mooi.

Volg bij het aanbrengen van de eyeliner je wimperlijn, maar ga bij je buitenste ooghoek iets omhoog.

Jonger Uitzien Met Mascara

Een van de nadelen van ouder worden, is dat je wimpers minder vol en minder lang worden. Een mascara die je wimpers weer lengte geeft is daarom een ideale manier om er jonger uit te zien.

Aangezien je wimpers minder vol worden, zou een volume mascara wellicht je eerste keuze zijn. Dit is echter geen goed idee. Een volume mascara maakt je wimpers namelijk zwaar en plat.

Kies voor een mascara die lengte geeft, dit geeft je ogen een frisse en open look. Wil jij er extra jeugdig en fris uitzien? Pak dan ook je wimperkrultang erbij.

Lippenmake-up Gebruiken Om Er Jonger Te Lijken

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: je lipmake-up. Als je lippen wat smaller zijn geworden door een rijpere huid, kan je opvallende lipkleuren beter laten staan. Kleuren die dichtbij je eigen lipkleur liggen en nude lipsticks zijn perfect.

Ga voor een lipstain en laat creamy lipsticks staan, deze lopen sneller uit.

Breng over je lipstain wat balsem of kleurloze lipgloss aan voor een subtiele glans.