Shapewear kan je helpen om er net even wat mooier uit te zien. Het kan zorgen voor mooiere heupen en taille. Maar welke shapewear is geschikt voor jou. Welk deel of delen van je lichaam wil jij shapen?

Lees hier de tips en info over het kiezen en dragen van shapewear.

Shape wear kiezen

Tips Bij Het Kopen Van Shapewear

Als je corrigerende ondermode gaat kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten.
Hier vind je de beste tips bij het kopen van shapewear op een rij:

Kies je eigen maat. Dus niet een maatje kleiner om nog slanker te lijken. De kans is groot dat het toch te strak zit. Shapewear is al bedoelt om strakker rond je lichaam te zitten daarom hoef je ook geen kleinere maat te kiezen.

Koop daarentegen ook geen shapewear dat een maat te groot is omdat je denkt dat het comfortabeler zit.

Kortom koop shapewear in jouw maat.

Koop shapewear gemaakt van katoen. Deze stof ademt veel beter dan synthetische. Als je de hele dag de corrigerende ondermode wil je het natuurlijk niet te warm of heet krijgen.

Shapewear Niveaus

Shapewear kent verschillende controle levels. Dit betekent de mate waarin de shapewear ondersteuning geeft. Niet elk lichaam heeft dezelfde ondersteuning nodig.

Hieronder vind je de meest voorkomende niveaus van ondersteuning:

Lichte Ondersteuning / Light control: Support je lichaamsdelen op een subtiele manier.

Gemiddelde Ondersteuning / Moderate Control: Geeft goede ondersteuning. Zit comfortabel.

Sterke Ondersteuning / Firm Control: Houd je lichaamsdelen die je beter wilt shapen onder controle.

Extra Sterke Ondersteuning / Extra Firm Control: Geeft de meest sterke ondersteuning maar uiteraard zit je wel het meest ingepakt. Minder comfortabel dan de andere shapewear niveaus.

Verschillende Type Shapewear

Voor diverse zones kun je specifieke shapewear aanschaffen. Als je meerdere delen van je lichaam tegelijk wilt shapen kun je het beste een body shapewear kopen.

Deze zorgen namelijk dat zowel je taille als je heupen worden aangepakt, mocht je dat willen.

Zie hier onder op de afbeelding voor een voorbeeld om je volledige silhouette te corrigeren.

Volledige Lichaam Corrigeren Met Shapewear

Billen Corrigeren Met Shapewear

Om je billen te corrigeren met shapewear kun je het beste kiezen voor een shapewear broek met pijpen tot aan je knieën. Tot aan je voeten is niet nodig omdat je immers alleen je billen wilt liften.

Billen Corrigeren

Plattere Buik

Voor een platte buik kun je het beste een broek met een hoge taille kiezen. Ook kun je een soort corset kopen zoals op de afbeelding hieronder.

Slankere Buik Met Corrigerende Ondermode

Maar ook een correctie jurk kan helpen om een volle buik te verbergen.

Slankere Benen

Als je slankere benen wilt kun je het beste kiezen voor een corrigerende broek met (langere) pijpen. Ook kun je kiezen voor een jurkje als je het fijner vind voelen.

Smallere Bovenbenen En Onderbenen Met Shapewear

Love Handles Verbergen Met Shapewear

Als je jouw love handles of je muffintop wilt verhullen kun je diverse type corrigerende ondermode kiezen.

Een shapewear jurkje, een corrigerend corset of een gehele bodystocking shapewear kunnen de lovehandles verhullen.

Love Handles Verhullen Met Een Corrigerende Jurk

Smallere Heupen

Wil je slankere heupen hebben, kun je beste kiezen voor een broekje met pijpen. Ook kan een shapewear jurkje voor schijnbaar slankere heupen. Ook wordt de taille meteen aangepakt met een corrigerend jurkje zodat je een mooi zandloperfiguur krijgt.

Slankere Heupen Door Shapewear

Slankere Taille Door Corrigerend Ondergoed

Zoals je bij het kopje “Shapewear Voor Slankere Heupen” al kunt lezen en zien kun je het beste kiezen voor een jurkje als je jouw taille slanker wilt laten lijken.

Shapewear Voor Je Rug

Ook je rug kun je corrigeren en gladder maken met shapewear. Je kunt het beste kiezen voor een top zoals op de afbeelding hieronder. Je kunt ook voor een jurk kiezen. Net wat je het meest comfortabel voelt zitten.

Slankere Heupen Door Shapewear

Shapewear Uitproberen

Als corrigerende ondermode gaat kopen is het belangrijk om het te passen. Test het goed uit door het een keer aan te trekken. Ga een klein stukje lopen, ga een keer zitten en buig een keer voorover.

Zit het lekker om je lichaam heen? Is dat niet het geval koop het dan ook niet. Zoek door totdat je de juiste shapewear hebt gevonden. Want niks is vervelender dan te strak zittende ondermode.

Denk Na Over Hoe Vaak Je De Shapewear Draagt

Heb je al nagedacht over wanneer, waar en hoe lang je de shapewear op een dag wilt dragen. Wellicht wil je het enkel dragen als je een gala-jurk aantrekt of juist de gehele dag op het werk onder je werkkleding.

Het is belangrijk om dit na te gaan. Als je de shapewear maar een paar uurtjes draagt in de maand kun je wellicht een corrigerend jurkje kopen van iets mindere kwaliteit. Draag je het dagelijks dan is investeren in shapewear van hoge kwaliteit erg belangrijk.

De meeste shapewear kan verschillende temperaturen aan. Dit betekent dat het niet te benauwend is als het gemiddeld wat warmer is.

Maar als je steeds verschillende werkzaamheden doet, actief en passief kun je het beste kiezen voor natuurlijke stoffen die erg goed ademen.

Als die corrigerende ondermode wat duurder is, moet je daar niet op besparen. Het gaat immers om shapen en comfort in verschillende omstandigheden.

Was De Corrigerende Kleding Voordat Je Het Aantrekt

Als je shapewear hebt gekocht kun je deze het beste één keer wassen voordat je het gaat dragen. Kijk daarnaast goed hoe je de shapewear mag wassen. Dit kun je beste al doen voordat je het koop.t

Je shapewear zit namelijk dicht tegen je huid aan. Tijdens het maken van de shapewear worden verschillende middelen gebruikt. Door het eerst te wassen zorg je dat deze verdwijnen.

Zo kun je ook checken of de shapewear welke je hebt gekocht tegen een stootje kan.