Ga je op vakantie en heb je geen zin om met overvolle koffers te sjouwen? Was je kleding dan op reis. Bang dat dit een onhandig gedoe is?

Niet met de tips uit dit artikel.

Kleding Wassen Als Je Op Vakantie Bent

Voor Je Op Vakantie Gaat

Een goede voorbereiding is onmisbaar. Het spreekt natuurlijk voor zich om je kleding te wassen voor je op vakantie gaat.

Gebruik hierbij een wasverzachter die je lang blijft ruiken, zodat je kleding ook na een paar dagen in je koffer nog lekker fris ruikt.

Ook is het belangrijk om de juiste kleding uit te kiezen. Neem kleding mee die snel droogt. Over het algemeen zijn dit dunne en synthetische stoffen.

Katoen en dikke stoffen kan je beter thuis laten, deze drogen veel te langzaam.

Lees hier meer over het inpakken van je koffer als je op reis gaat: Koffer Inpakken: De Beste Tips En Trucs

Wat Neem Je Mee Op Reis Qua Kleding?

Pak de volgende dingen in om het kleding wassen op reis makkelijker te maken:

  • Een kleine verpakking wasmiddel;
  • Een groot en stevig ziplock zakje;
  • Grote stevige plastic zak;
  • Een sneldrogende reishanddoek;
  • Een elastiek met haakjes of een reiswaslijn;
  • Eventueel een universele stop.

Voor het wasmiddel kan je een speciale reisverpakking aanschaffen, maar je kan natuurlijk ook gewoon zelf een klein flesje vullen met het wasmiddel dat je thuis gebruikt. Je kan het beste kiezen voor een wasmiddel of poeder dat makkelijk oplost, ook in koud water.

Je kan ervoor kiezen om een speciale waszak voor op reis aan te schaffen. Deze zijn licht en compact op te vouwen. Aan de binnenkant zitten bobbeltjes, waarmee je de was gemakkelijk schoonwrijft.

Om je was te laten drogen, is de reis waslijn het makkelijkst. Deze heeft zuignappen zodat je de lijn gemakkelijk op kunt hangen. Ook heb je hierbij geen aparte wasknijpers nodig.

Kleding Wassen Op Reis

Kleine kledingstukken kan je het beste in de wasbak of in het ziplock zakje wassen. Grotere kledingstukken kan je beter in een badkuip wassen. Geen bad aanwezig? Gebruik dan de grote plastic zak.

Doe je was in de wasbak, badkuip of zak, vul met water en voeg het wasmiddel toe. Geen wasmiddel bij je? Dan kan je ook shampoo gebruiken. Schud de zak heen en weer of wrijf de kleding schoon.

Laat de was daarna een kwartiertje weken en spoel goed uit.

Kleding Drogen Op Reis

Als je de kleding gewassen hebt, is het drogen ervan je volgende uitdaging. Wring je kleding eerst zo goed mogelijk uit. Zodra er geen water meer uitkomt, wikkel je de kleding in de reishanddoek en wring je nogmaals.

Heb je kleding die je niet te hard mag uitwringen? Knijp dan voorzichtig het water eruit.

Vouw de kleding vervolgens in de handdoek, leg deze op de grond en ga erop staan. Hang je kleding vervolgens op aan het elastiek of de reiswaslijn.

De Makkelijke Manier Om Kleding Te Wassen Op Vakantie

Vrijwel alle hotels hebben een wasservice. Dit is natuurlijk de makkelijkste manier om je kleding op reis te wassen, maar de kosten hiervan lopen flink uiteen.

Bij langere reizen kan het handig zijn om zelf naar een wasserette te gaan en daar je was te doen. Als je maar kort op vakantie bent en weinig kleding bij hebt, is dit natuurlijk zonde van je tijd.