Een leuke outfit kiezen voor je werk is niet altijd even gemakkelijk.

Misschien is je persoonlijke smaak wel te uitbundig voor de werkplek of ben je te casual in je kledingstijl.

Je een beetje aanpassen aan de ongeschreven of aanbevolen dresscode is vaak nodig.

In dit artikel lees je tips en krijg je kledingadvies over het dragen en kiezen van fashion op je werk.

Maak Kennis Met De Cultuur Op Het Werk

Elk bedrijf heeft een aparte cultuur. Dit komt tot uiting in de manier van communiceren.

Kleding is ook een vorm van communicatie.

Ga na wat de gewenste outfit is op het werk. Je kunt er uiteraard mee spelen, maar je moet wel binnen de grenzen blijven van wat geaccepteerd is op je werkplek.

Als er een dresscode bekent is kun je hier mee aan de slag. Deze kun je misschien nog een beetje aankleden binnen het acceptabele.

Halslijn Op Je Werk

Het is belangrijk om over je halslijn na te denken als je voor een kantoor outfit gaat kiezen. Sommige halslijnen zijn net even te uitdagend.

Een normale v-hals is gewoon probleem, maar een diepe v-hals kan iets te veel afleiden.

Een goede regel is om niet lager te gaan dan ongeveer 10 centimeter onder je sleutelbeen.

Lees hier meer over halslijnen: Halslijn Kiezen [Met Foto’s]

Draag Brillen Die Goed Zit

Als je een bril draagt is het belangrijk dat het lekker op je neus zit.

Als je bijvoorbeeld achter de computer zit te werken is het vervelend als je bril steeds van je neus glijdt.

Investeer dus in een goed bril ook als je enkel een bril draagt voor tijdens het lezen of het werken achter de computer.

Mouwen

Je het beste voor een top kiezen die ver of ieder geval net over je schouders vallen. Ontblote schouders staan minder professioneel.

Spaghetti tops zijn zeker niet geschikt voor op het kantoor. Deze kun je het beste dragen in je vrije tijd.

Heb je wel een mooi topje met spaghetti bandjes, dan je kun je het beste hier een blazer overheen dragen.

Jeans Dragen Op Het Werk

Je kunt een spijkerbroek tegenwoordig dragen op veel verschillende professies. Misschien zijn jeans wel minder geschikt als onderdeel van je outfit in de financiële of juridische dienstverlening.

Maar op veel werkplekken is het gewoon geaccepteerd om spijkerbroeken te dragen.

De kunst van het dragen van jeans op kantoor is om het op de juiste manier te combineren.

Je kunt een spijkerbroek goed combineren met een blazer die formeler overkomt.

Wil je het toch rustig houden met je outfit en toch een spijkerbroek willen dragen kun je het beste kiezen voor een blazer met een donkere kleur. Denk aan donkerblauw of donkerpaars.

Je kunt ook voor een éénkleurige outfit gaan. Dus een donkerblauwe jeans met een blazer of ander soort top in dezelfde kleur. Dat ziet er vaak ook professioneel uit.

Broeken En Rokjes Dragen Op Het Werk

Het is zoals we eerder hebben ontdekt belangrijk om je niet te uitdagend te kleden als de rest van je collega’s en het bedrijf dat ook niet doet.

Wees voorzichtig met korte broeken en capri broeken. Deze kunnen minder professioneel ogen.

Als je rokjes wilt dragen zorg er dan wel voor dat deze over je knieen valt. Rokjes boven de knieën zijn over het algemeen niet geschikt om te dragen in een werkomgeving.

Denk Aan Je Accessoires Als Je Naar Kantoor Gaat

Het is leuk om je outfit verder te verrijken met leuke accessoires zoals een horloge en sieraden.

Maar hierbij geldt de regel ook dat je voor te opvallend moet gaan. Het moet je collega’s of eventuele klanten niet afleiden.

Te veel aan sieraden kunnen er ook voor zorgen dat je geluid maakt. Denk aan een armband die steeds tikt op het bureau. Dat leid je omgeving en jezelf af van het werk. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Juiste Tas Kiezen Voor Op Het Werk

Een tas kan een belangrijk onderdeel zijn van je outfit. Het moet niet alleen professioneel ogen maar het moet ook praktisch zijn.

Wat neem jij van je werk mee naar huis en vice versa? Een tas welke geschikt is voor het werk moet genoeg plek hebben om je tablet / laptop en andere papieren in mee te nemen. Maar uiteraard wil je niet dat het er uit ziet als een lompe dokterstas.

Wat je ook niet moet vergeten als je een tas gaat uitkiezen voor op het kantoor is dat er plek is voor een toilet tasje.

Als je elke dag dezelfde tas mee naar het werk neemt is de kans groot dat er slijtage ontstaat.

Het dus belangrijk om een tas te kopen van goede kwaliteit. Een tas die lang mee gaat en mooi blijft. Waar je bij klanten bezoek mee kunt aan komen.

Schoenen Dragen Op Het Werk

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit. Zo ook van je werk outfit dus. Het is belangrijk om schoenen met een rustige kleur te kiezen. Uiteraard ligt het aan de soort werkplek met wat voor soort schoenen je mee weg kunt komen.

Daarnaast is het verstandig om te ontdekken of het mogelijk is om open schoenen te dragen. Een paar sleehakken kunnen fijn aanvoelen in de zomer, maar deze moeten natuurlijk wel passen bij de dresscode op je werk.

Sneakers Dragen Op Kantoor

Sneakers of andere sportschoenen zijn wellicht niet de eerste type schoenen waar je aan denkt om aan te trekken naar het werk.

Maar sommige sneakers komen zeker door de test. Als je maar niet te extravagant gaat.

Sneakers die goed werken bij een werk outfit zijn de monokleurige sneakers. Denk aan helemaal wit of helemaal zwart. Bekijk de sneakers hieronder voor inspiratie.

Nette Zwarte Sneaker

Hakken Dragen Op Het Werk

In sommige banen wordt het gewaardeerd als je hakken draagt. Bij sommige werkgevers is het zelfs verplicht om hoge hakken te dragen. Maar daar is veel kritiek op. Hakken dragen is een keuze en moeten natuurlijk niet verplicht zijn.

Een paar nette lage hakjes of ballerina’s kunnen net zo netjes en stijlvol staan als hoge hakken.