In een goeie outfit kunnen we ons super zelfverzekerd voelen. Dat je een maatje meer hebt betekent natuurlijk niet dat je niet mee kunt doen met de trends. Het is wel belangrijk dat jij je figuur kent en weet wat voor items jij wel of niet kunt hebben. Vind je het lastig om kleren te scoren door je ietwat grotere maat? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

De labels zeggen niet alles

Dat je iets gezetter bent, hoeft niet te betekenen dat je direct bij de plussize kledinglijn moet kijken. Vaak zijn dit ook wat minder flatteuze kledingitems waarin jij je allesbehalve sexy voelt. Items waar elastiek inzit zijn ideaal voor jouw figuur. Als je normaal gesproken maatje 42 hebt, zou je met een goeie elastische blouse ook in een maat M passen. Hou een kledingstuk voor je middel en als deze helemaal om je taille kan, past het item vaak. Dus laat je niet verleiden door de maat in het labeltje maar kijk goed naar de omvang van het item.

Het YouTubeaccount ‘Style has no size’ post wekelijks filmpjes met tips voor curvy vrouwen. 

Vermijd online shoppen

Online shoppen is ideaal om vanuit huis te doen, lekker vanaf de bank met een kop thee erbij. Alleen is dit niet altijd even handig om te doen als je een maatje meer hebt. Ieder figuur is anders en de ene stof komt mooier uit bij jouw figuur dan de ander. Vermijd teleurstellingen en ga als je even tijd hebt de stad in. Als jij telkens kleding besteld en het valt uiteindelijk tegen, krijg je daar ook geen zelfvertrouwen van. Als je het item in real life ziet, weet jij gelijk of dit iets voor jou is of niet.

Draag shapewear

Ook met een buikje kan je een wat strakkere jurk dragen. De gouden tip hiervoor is shapewear. Dit zorgt ervoor dat jouw curves mooi uitkomen en de focus wordt gelegd op jouw pluspunten. Shapewear is er in alle soorten en maten. Zo heb je een shape- dress, onderbroek of top. Kijk wat het beste voor jouw figuur doet en probeer kledingitems uit die jij normaal gesproken had laten liggen.

Hou van je lichaam

Het belangrijkste is dat jij je lichaam accepteert. Ben je bewust van je mooie kanten en accentueer deze juist. Als jij je zelfverzekerd voelt, ben jij in iedere outfit prachtig. Zorg ervoor dat je haar en make-up ook goed zitten, dit maakt het outfit-plaatje compleet. Zoek ook inspiratie op via bijvoorbeeld Pinterest en durf wat gewaagdere items te passen. Wellicht staat het voor geen meter maar misschien is het ook wel een echte eyecatcher. Niet geschoten is altijd mis ?.