Op een stedentrip gaan is leuk. Je bent even weg uit de dagelijkse sleur en je kunt nieuwe ideeen opdoen en tegelijk ontspannen. Uiteraard moet je ook aan je kleding denken als je op citytrip gaat. Daarom is het belangrijk om op de juiste kleding mee te nemen. Je wilt namelijk in alle comfort de stad ontdekken maar er ‘s avonds er niet uitzien als een uitgebluste toerist.

Lees hieronder de kledingtips voor als je op citytrip.

Kledingtips Voor Stedentrips

Draag Laagjes Als Je Op Een Stedentrip Gaat

Kies er voor om laagjes te dragen als je op citytrip gaat. Wellicht is het overdag wel lekker weer en wil je zo weinig mogelijk aan hebben. Maar het kan snel fris worden in de avond.

Als je bijvoorbeeld overdag door de stad trekt om te shoppen en op een terras gaat zitten kan het lekker warm zijn. Maar als je daarna nog even wat wilt gaan eten kan het al gauw fris worden als je naar buiten gaat in de avond.

Ook al ben je in een stad in een warm land. Het kan in de loop van de avond frisser worden.

Eventjes terug naar je hotel of appartement kan een lange weg zijn. En om nu van alles met je mee te dragen overdag is ook niet comfortabel.

Schoenen Dragen op Je Citytrip

Neem drie type schoenen neem. Neem vooral je trainers / sneakers mee. Als je alleen je mooiste stappers meeneemt wordt het geen fijne tijd als je door de stad zwerft om te shoppen of cultuur op te nemen.

Neem een paar sneakers mee voor de lange afstanden. Daarnaast kun je hakken meenemen om mee uit te gaan. Daarnaast zijn een paar muiltjes ook fijn voor tussendoor. Als je even je stilleto’s of je pumps zat bent kun je de muiltjes aantrekken en er nog netjes uitzien.

Draag Duurzame Kleding

Het beste kun je kiezen voor kleding dat wat robuster is. Je loopt wat en ook al wil je dat niet zweet wat af. Je kleding moet niet te snel vies worden. Een vlekje op je witte jurk zit in een klein hoekje.

Check Het Weer Voordat Je Stedentrip

Voordat je gaat vliegen, rijden of treinen is het belangrijk om te checken wat voor weer het wordt in de dagen dat je in de stad verblijft.

Als je weet wat voor weer het wordt en welke neerslag je kunt verwachten kun je daar je kleding op aanpassen. Als je weet dat het echt droog blijft, kun je de regenjas thuis laten.
Licht bepakt maakt het reizen een stuk aangenamer.

Omdat je niet de wildernis in gaat (hoogstwaarschijnlijk) hoef je je daar niet op aan te passen gelukkig.

Combineren Van Kleding

Het is handig als je kledingstukken meeneemt dat je gemakkelijk kunt combineren. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte top dragen boven een witte broek maar ook boven een donkerblauwe spijkerbroek en zwarte of witte sneakers.

Denk dus goed na over combinatie. Zo kun je ook weer wat ruimte besparen in je koffer of weekendtas als je op een welverdiende stedentrip gaat.

Koffer Inpakken Voor Je Citytrip

Begin altijd met een checklist als je op een stedentrip gaat. Schrijf zoveel mogelijk producten en artikelen op en bedenk of je deze echt nodig hebt.

Koop verzorgingsproducten eventueel voordat je weg gaat. Sommige producten in een ander land kunnen veel duurder zijn.

Als je gaat inpakken kun je het beste broeken oprollen om ruimte te besparen. Als je blousjes meeneemt kun je tissues er tussen leggen zodat het minder gaat kreukelen.

Lees hier meer over het inpakken van je koffer op Womentoday.nl: Koffer Inpakken: De Beste Tips En Trucs

Make-up Mee Op Een Citytrip

Kies voor de basis beauty producten als je een paar dagen op stedentrip gaat. Je kunt bijvoorbeeld denk aan een BB-cream of een CC-cream in plaats van een concealer met een foundation. Denk 2-in-1 of zelfs 3-in-1.

Wist je dat je lipstick ook kunt gebruiken als blush? Ook kun je mascara gebruiken als eyeliner.

Lees hier meer over leuke tips over het gebruiken van lipstick: 7 Lipstick Tips En Lippenstift Trucs