De juiste kleding vinden voor lange vrouwen is niet altijd even eenvoudig. Wat staat nu leuk en waar moet je niet aan beginnen qua kleding als je lang bent?

Lees hier de kledingadviezen voor lange vrouwen.

Skinny Jeans En Broeken Dragen Als Je Lang Bent

Skinny jeans staat prachtig bij lange vrouwen. Vooral als je een lange vrouw bent met lange benen dan kunnen skinny jeans je benen mooi accentueren.

Ook als je skinny jeans koopt kun je deze een stukje oprollen. Maar rol het niet zo ver op tot halverwege je kuiten. Zo lijkt het alsof het bij je stijl hoort en niet dat je een te korte skinny broek hebt gekocht.

Pas wel op met broeken dus ook skinny jeans die halverwege je kuiten stoppen. Denk aan capri broeken. Als je lang bent en je draagt een capribroek lijkt het er op of het een gekrompen is.

Als je een lange vrouw bent kun je ook goed een broek dragen met uitlopende pijpen.

Hakken Dragen Als Je Lang Bent

Als een gemiddeld langere vrouw ben je wellicht geneigd om geen hakken te dragen omdat hakken je nog langer maken.

Met platte schoenen verhul je niet het feit dat je lang bent. Dus draag gewoon hoge hakken of begin op lage hakjes als je het toch niet te hoog wilt.

Hoge Taille Accentueren

Wat vaak bij vrouwen mooi staat is als de taille is geaccentueerd. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een (brede) ceintuur te dragen. Door een riem om je taille wordt je outfit gebroken en lijk je iets minder lang.

Als je outfit zoals je top, broek of jurk een stoffen ceintuur heeft kun je deze ook gebruiken om je taille te accentueren en minder lang te lijken.

Ceintuur Dragen Als Lange Vrouw

Grote Accessoires Voor Lange Vrouwen

Je kunt als lange vrouw kiezen voor grote modeaccessoires. Als kleine vrouwen grote accessoires dragen zoals kettingen en armbanden lijkt het uit balans.

Maar als je langere vrouw bent kom je weg met grote uitgesproken accessoires.

Houd het wel eenvoudig als je grotere fashion accessoires draagt. Het moet wel in balans blijven met de rest van je outfit en je lichaam.

Baggy Kleding Voor Lange Vrouwen

Als je lang bent kun je het beste niet een baggy outfit uitkiezen. Het maakt je nog groter en breder dan dat je bent.

Als je van kleding houdt dat lekker los zit kun je deze het beste combineren met fashion piece dat precies past bij je kledingmaat.

Dus als je een baggy broek koopt is het slim om een top te dragen dat bij je kledingmaat past. Zo balanceer je het geheel beter.

Je kunt het ook omdraaien en skinny jeans dragen met een luchtige wijde top.

Jurken En Rokjes Dragen

Je kunt als je lang bent en zeker als je lange benen hebt bijna alle type jurk of rokken dragen. Als je lang bent is bijvoorbeeld een maxi-dress een goede keuze.

Het beste kun je wel kiezen voor een top met een kleur of motief en de onderkant van de jurk of rok in donkere egale tint.

Draag Geen Eénkleurige Outfit

Als je iets langer wilt lijken dan je bent kun je het beste niet de top en je broek of rok in dezelfde kleur dragen. Monokleurige outfits zoals je hieronder kunt zien maakt je langer.

Je kunt beter kiezen voor een neutrale egale kleur rok of broek gecombineerd met een top met veel kleur of een drukke motief.

Kleding Op Maat

Naast dat je kunt (online) kunt shoppen voor grote maten kun je ook op zoek naar maatwerk. Maatwerk is tegenwoordig betaalbaar. Je kunt mantelpakjes laten maken, maar ook jurken en tops liggen binnen de mogelijkheden.