Bij het ideale lichaamsbeeld horen tegenwoordig ronde billen, maar lang niet iedereen heeft een vol achterwerk. Bijvoorbeeld doordat je een appelfiguur hebt of doordat je gewoon tenger bent.

Wat de reden ook is, met de juiste kleding kan je jouw billen een stuk voller laten lijken. Wil jij je billen optisch wat vergroten?

Lees de kledingtips voor platte billen in dit artikel.

Kledingadvies Voor Vrouwen Met Platte Billen

 

Juiste Jurk Voor Platte Billen

Jurkjes met een A-lijn zijn perfect voor dames met een plat achterwerk. Een A-lijn jurk loopt vanaf je taille wijd uit, waardoor je heupen en billen wat groter lijken.

A Lijn Jurk Dragen Als Je Platte Billen Hebt

Ook maxi jurken staan prachtig als je platte billen hebt.

Maxi Jurk Dragen

Volume Met Tuniekjes

Om optisch meer volume te creëren rond je heupen en billen, zijn tuniekjes en lange tops perfect. Kies voor een top of tuniek die net over je billen valt. Net als bij jurkjes, helpt een model met een A-lijn het beste om je billen voller te laten lijken.

Tuniekje Voor Platte Billen

Voor het maximale effect, kies je voor een kledingstuk dat aan de onderkant meerdere laagjes stof of een gegolfde rand heeft.

Rokken Die Je Billen Groter Laten Lijken

Je billen en heupen lijken direct een stuk groter als je een geplooide rok draagt. Ook rokken met horizontale strepen laten je achterste voller lijken.

Plooirokje Dragen Bij Platte Billen

Heb je platte billen in combinatie met een smalle taille? Dan staan hoge taille rokken jou perfect. Je legt het accent hiermee op je taille waardoor het minder opvalt dat je achterwerk wat vlakker is.

Broeken En Jeans Die Goed Staan Bij Platte Billen

De juiste broek maakt een enorm verschil. De volgende broeken creëren optisch wat meer vlees op je billen:

  • Broeken en jeans met kleine zakjes op de billen;
  • Broeken met zakken met flapjes op de achterkant;
  • Broeken met dubbele stiksels op de billen;
  • Net zoals bij rokken, staan ook broeken met een hoge taille je goed;
  • Donkere broeken of donkere jeans. Deze laten je billen niet zozeer groter lijken, maar zorgen ervoor dat het simpelweg minder opvalt dat je billen niet zo vol zijn.

Broeken die je juist beter kunt vermijden zijn boyfriend jeans en andere wijde broeken. Deze laten het beetje bil dat je wel hebt helemaal uit het zicht verdwijnen.

Verleg De Focus

Voel je jezelf onzeker doordat je billen niet zo vol en rond zijn? Dan kan je proberen de focus wat te verleggen.

Vestig de aandacht op iets waar je wel trots op bent, zoals volle borsten of een smalle taille.

Je boezem laat je extra opvallen met een push-up bh, jurkjes en tops met een V-hals, kledingstukken die aan de bovenkant versierd zijn en coltruitjes.

Je taille accentueer je door getailleerde kleding of een tailleriem te dragen. Dit helpt ook meteen om je borsten nog eens extra op te laten vallen.