Als je een buikje hebt willen de meeste vrouwen dit graag verhullen. Je kunt een buikje hebben omdat je net bent bevallen of doordat je lichaam veranderingen doormaakt.

Gelukkig biedt de juiste keuze qua kleding uitkomst. Kleding kan een buikje juist accentueren maar gelukkig zijn er ook veel mogelijkheden om het buikje minder op te laten vallen.

Lees hieronder de kledingtips om je buikje te verhullen.

Ga Voor Laagjes En Waterval Tops Als Je Buikje Hebt

Het dragen van laagjes zorgt er voor dat je buikje minder opvalt. Vooral een waterval blouse of trui trekt de aandacht door de versiersels.

Hoe langer de top hoe minder je buikje opvalt.

Laagjes En Waterval Top Bij Een Buikje

Denk Twee Keer Na Voordat Je Een Riem Of Ceintuurtje Kiest

Als je een buikje hebt kun je het beste niet kiezen voor een riem of een ceintuur. Het zorgt er namelijk voor dat het buikje wordt geaccentueerd.

Vermijd Een Riem Ceintuur Bij Een Buikje

Kies Asymmetrische Tops Bij Een Buikje

Asymmetrische outfits zoals op de foto hieronder zoals jurken en rokjes (met een hoge taille) zorgen ervoor dat de aandacht wordt verlegt van je buikje naar de punten van de jurk.

Asymmetrische Blouse Bij Een Buikje

Donkere T-Shirt Onder Kleurige Top

Zoals je wellicht wel weet zorgt een donkere kleur ervoor dat je er minder vol uitziet. Er is nog een beter manier om van donkere tinten gebruik te maken. Door het namelijk te combineren met een kleurige top, zoals op de foto hieronder.

Zwarte Shirt - Kleurige Top Bij Een Buikje

Kies Een Hoge Taille

Bij een buikje kun je het beste kiezen voor een hoge taille. Zowel voor rokken als broeken is een hoge taille de beste keuze.

Door lage taille broeken te dragen ontstaat er sneller de alombekende muffin-top. Love-handles en een buikje over een broek heen is in de meeste gevallen niet zo sexy. Dus kies voor een hoge taille.

Hoge Taille Buikje

Draag Af En Toe Eens Een Peplum Jurk

Bij een peplum jurk wordt de aandacht gevestigd op het versiersel. Het hangt over je buikje heen waardoor het mooi verhuld wordt.

Peplum Jurkje Dragen Bij Een Buikje

Zwemkleding Voor Als Je Een Buikje Hebt

Een bikini of badpak kiezen als je buikje hebt kan lastig zijn. Gelukkig zijn er wel badpakken die zorgen dat je buikje wordt verhuld als je op het strand of in het zwembad bent.

Bij een buikje kun je ook het beste kiezen voor een peplum stijl badpak. Dit werkt precies hetzelfde als een jurk. Het versiersel verhult je buikje.

Zwemkleding - Badpak Bij Een Buikje

Wil je meer weten over zwemkleding welke bij jouw figuur past, lees dan dit artikel op FashionInformatie.nl: Juiste Badpak En Bikini Kiezen

Kleding Om Te Vermijden Als Je Een Buikje Hebt

Er zijn naast een riem zijn er nog andere kleding (accessoires) welke je beter kunt vermijden als je een buikje hebt. Hieronder vind je een lijstje.

Rokjes en (spijker) broeken met een lage taille;
Korte tops;
Lycra jurkjes.