Heb jij van jezelf een mooie bos krullen? Veel dames zouden dan waarschijnlijk graag met je willen ruilen. Toch kun je als je krullen hebt met veel dingen te maken krijgen. Het leven met een bos krullen is namelijk lang niet altijd even leuk. Welke dingen je vast zal herkennen als je een bos krullen hebt? Wij sommen het voor je op!

Je haar borstelen is niet te doen

Als je krullend haar hebt, is je haar borstelen geen aanrader. Hoewel dit wel een goed idee lijkt als jouw krullen niet helemaal perfect vallen, werkt het borstelen van jouw krullende haar vaak tegenstrijdig. Als je jouw haar borstelt als je krullen hebt is de kans zeer groot dat het pluizig wordt. Bovendien ben je met het borstelen van krullend haar een flinke tijd bezig. Vooral als jouw haar dik en lang is, kan dit een flinke tijd in beslag nemen. 

Veel knopen

Als je van jezelf krullend haar hebt, is de kans vaak groter dat je vaak knopen in je haar hebt. Dit is natuurlijk allesbehalve fijn, want het eruit halen van deze knopen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hier kan je jezelf dan ook zeker aan gaan ergeren.

Je gebruikt veel conditioner

Die knopen in je haar komen er natuurlijk niet vanzelf uit, dus pak je de fles conditioner er maar weer bij. Conditioner is tenslotte een goede manier om jouw krullen te verzorgen, want op deze manier gaan de knopen er sneller uit en ziet jouw haar er direct een stuk verzorgder uit.

Zoektocht naar het perfecte elastiekje

Als je een bos krullen hebt, heb je vaak ook wat dikker haar. Het gevolg? Een elastiekje dat knapt of net niet goed om je haar heen zit. De ene keer zit het te strak, de andere keer weer te los. Het kan voor dames met krullend haar in geval lastig zijn om een passend elastiekje te vinden.

Wind en regen

Wind en regen zijn niet jouw beste vrienden. Als je krullend haar hebt zit je hier totaal niet op te wachten. Door wind en regen kan jouw haar er namelijk heel rommelig uit gaan zien, met het gevolg dat het misschien sneller een onverzorgde uitstraling geeft.

Je hebt al veel haarproducten gebruikt

Je herkent het vast wel dat je met krullend haar je al best wat geld hebt uitgegeven aan haarproducten. Het vinden van het perfecte product voor krullen kan namelijk vrij lastig zijn. Ieder haarproduct voor krullen kan namelijk weer anders werken. Als je krullen hebt en op zoek bent naar de juiste haarproducten, kan dit dus langer duren dan je hoopt. 

Wakker worden

Het is iedere dag weer een verrassing hoe je wakker wordt. De ene dag zitten jouw krullen perfect, de andere dag kan het er niet uitzien. Het is dus iedere keer weer een verrassing hoe lang je er werk van moet maken om jouw krullen er mooi uit te laten zien. 

Haar stijlen

Als je eens een keertje een andere look wilt hebben, kun je ervoor kiezen om je haar te stijlen. Echter duurt dit vaak ontzettend lang en kan het zomaar zo zijn dat jouw stijle haar binnen no time weer krullen bevat.

Haar opdrogen duurt lang

Als je na het douchen dacht dat jouw haar binnen no time wel weer droog is, heb je het helemaal mis. Het ligt een beetje aan het type krullen dat je hebt, maar meestal duurt het een flinke tijd voordat jouw haar weer droog is. 

De föhn is je beste vriend

Aangezien het opdrogen van jouw haar vaak ontzettend lang duurt, is de föhn natuurlijk een betere optie. Met behulp van een föhn is jouw haar veel sneller droog en breng je het daarnaast ook nog eens veel makkelijker in model. 

Je gaat op zoek naar nieuwe kapsels

Kapsels met krullen zijn er best, maar staat bij ieder persoon weer anders. Als je op zoek bent naar kapsels met krullen, kan het dus zomaar zo zijn dat die specifieke look jou niet goed staat. Als je krullen hebt kun je oneindig nieuwe kapsels proberen. Ga net zo lang door tot je denkt dat je een nieuw favoriet kapsels hebt gevonden!

Hoewel veel dames jaloers zijn op een mooie bos krullen, kan het voor jou als je krullend haar hebt echter niet altijd even leuk zijn. Als je krullend haar hebt moet je namelijk met veel dingen rekening houden. Je dient tenslotte toch wat over te hebben voor het mooiste kapsel met krullen!