Kunstnagels zijn relatief goedkoop en geven een look alsof je net bij de manicure bent geweest. Er zijn veel verschillende soorten valse nagels verkrijgbaar. Voor verschillende types en voor elke situatie kun je kunstnagels vinden.

Maar hoe breng je nu de kunstnagels aan? Hoe krijg je die sexy nagels? In de volgende stappen kom je het te weten.

Kunstnagels Zetten

Stap 1. Kunstnagels Kopen

Als eerste moet je opzoek naar kunstnagels die bij je passen. Sommige kunstnagels zijn net even wat smaller dan de ander.

Bij veel kunstnagelsets zit een tube met lijm om de kunstnagels aan je echte nagels te plakken .Maar een potje lijm met kwastje zijn veel handiger bij het aanbrengen. Het wordt minder viezig en je hoeft minder te pielen.

Stap 2. Kunstnagels Aanbrengen

Als je eenmaal de kunstnagels hebt gekocht is het tijd om de kunstnagels aan te brengen.

  • Haal de kunstnagels uit de verpakking en leg de verschillende kunstnagels op je natuurlijke nagels. Zou kom je erachter hoe de kunstnagel het meest prettig zitten.

Als je ze allemaal in de juiste volgorde heb liggen kun je aan de slag met lijm.

  • Maak je handen en vooral je vingers goed schoon met warm water. Maak het vooral rond je nagels goed schoon. Droog ze af en smeer handcrème op je handen. Wrijf de handcrème goed in.
  • Maak het potje met lijm open en begin met je pink. Strijk er voorzichtig een beetje lijm op, pak de kunstnagel pink en druk het zachtjes aan. Houd het voor enkele seconden vast. Zo zorg je ervoor dat de lijm opdroogt zonder dat er bubbeltjes ontstaan.
  • Herhaal dit proces voor je andere nagels.
  • Knip je kunstnagels op de gewenste lengte net als je dit doet bij je natuurlijke nagels. Vijl de kunstnagels mooi rond.

Mocht je linkshandig of rechtshandig zijn en moeite hebben om aan één van beide handen de kunstnagels aan te brengen vraag dan even aan een vriendin of zij even wilt helpen. Foutjes maken en de nagels schreef aanbrengen wil je natuurlijk voorkomen.

Kunstnagels houden het gemiddeld twee weken uit. Aan het eind van de twee weken begint de lijm iets los te laten. Zorg er dus voor dat je ze op tijd bijwerkt of een nieuw setje aanschaft.