Acne: je zit er natuurlijk niet op te wachten. Die vervelende puistjes die steeds weer terugkomen, het is allesbehalve fijn. Er zijn een aantal tips die je kunt uitproberen om acne te verminderen. Benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder, want wij sommen ze voor je op in dit artikel.

Houd je gezicht schoon

Als je veel acne hebt en dit graag wilt verminderen, is het goed om te allen tijde je gezicht goed schoon te houden. ‘s Avonds je make-up verwijderen met wat make-up remover is dus vaak niet genoeg. Probeer minimaal twee keer per dag je gezicht uitgebreid schoon te maken. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om dit ‘s ochtends en ‘s avonds te doen. Haal regelmatig een schoon doekje over je gezicht, zodat je zeker weet dat de bacteriën weer even verwijderd zijn voor. Door je gezicht goed schoon te houden, kan het zomaar zo zijn dat jouw acne wat minder erg wordt.

Gebruik niet te veel make-up

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord dat make-up niet bevorderlijk voor je is als je al puistjes op je gezicht hebt. Dat is dan ook zeker waar. Hoewel het voor sommige vrouwen misschien lastig is, is het daarom wel aan te raden om niet te veel make-up te gebruiken. Door gezichtsmake-up te gebruiken, is de kans namelijk groot dat je poriën verstopt raken. Dit kan er dan weer toe leiden dat de acne alleen maar erger wordt. En dit moet je uiteraard zien te voorkomen. Ben je thuis en ga je nergens heen? Probeer dan echt om geen make-up te dragen. Zo kan je huid sneller herstellen, waar je profijt van kunt hebben. Hoewel deze tip niet voor iedere vrouw makkelijk is, helpt het er vaak wel bij om de acne te verminderen. Zeker het overwegen waard, dus!

Gebruik niet te veel make-up

Vervang je kussensloop regelmatig

Een andere handige tip die je kunt uitproberen als je last hebt van acne, is om regelmatig je kussensloop te vervangen. Terwijl je aan het slapen bent, verlies je namelijk veel verontreinigingen, die op jouw kussensloop terechtkomen. En je raadt het al, als je hiermee telkens opnieuw in contact komt, kan het zo zijn dat de acne nog erger wordt. Als je enorm last hebt van acne, is het daarom handig om regelmatig je kussensloop te wisselen. Zo houd je het goed schoon en is de kans groter dat je acne minder erg wordt.

Huidtherapie

Heb je een of meerdere van bovenstaande al geprobeerd, maar lijkt het bij jou niet echt te werken? Dan kan huidtherapie ook een goede optie zijn. Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van de huid. Er zijn dan ook verschillende behandelingen voor acne die huidtherapeuten uitvoeren. Dit kan zeker het proberen waard zijn, deze personen zijn tenslotte gespecialiseerd in het beter verzorgen van de huid. Ben je op zoek naar goede huidtherapie? VIVE huidtherapie is een aanrader.

Goede verzorgingsproducten gebruiken

Er zijn uiteraard talloze verzorgingsproducten te koop. Echter werkt het ene product beter voor jouw huid dan het andere product. De kans is dan ook groot dat je al wat verschillende producten uitgeprobeerd hebt. Nog niets gevonden wat ervoor zorgt dat de acne minder wordt? Dan heb je waarschijnlijk nog geen product gevonden dat goed past bij jouw huid. Je zou deze geliefde producten voor acne wellicht nog kunnen uitproberen.