Niks is zo irritant dan een vettige glimmende huid. Zeker nu de dagen weer warmer worden kan dat extra aanwezig zijn. Je make-up zit hierdoor niet mooi en blijven poederen heeft ook geen zin. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet tegen een glimmende huid. Lees het hieronder.

Primer

Veel vrouwen vergeten het vaak maar een primer is vaak net zo belangrijk als de make-up zelf. Een primer zorgt ervoor dat je huid zich al natuurlijk egaliseert en de make-up blijft hierdoor gedurende de dag veel beter van zitten. Voor een glimmende huid, moet je een matterende primer gebruiken. Je merkt meteen een wereld van verschil.

Masker

Zo af en toe een maskertje is ontzettend goed voor je huid. Het is een diepe reiniging en ook even een relax momentje voor jezelf. Als je een masker gaat kopen, pak dan niet de eerste en beste die je ziet. Kijk goed op de verpakking voor wat voor huid het masker is. Kleimaskers trekken diep in de poriën waardoor de vette huiddelen verdwijnen.

Gezichtsreiniging en nachtcrème

Ook de gezichtsreiniging voor het slapen gaan, is ontzettend belangrijk voor je huid. Haal bijvoorbeeld een reiniging scrub, hier zitten zoute korrels in en het zorgt ervoor dat het je huid diep reinigt. Door de korrel komt het diep in de poriën waardoor je je oude huidlaag eraf scrubt. Je huid voelt hierna als herboren. Voorkom juist reinigingen waar olie inzit. Dit sterkt de vettige huid alleen maar aan. Voor je nachtcrème is het belangrijk dat je voor een hydraterende gaat. Je kan dit er best wel loyaal opsmeren want dan kan het de hele nacht er goed intrekken.

Foundation

Het begint vaak al verkeerd dat je make-up niet mooi zit door je foundation. Het blijft maar glimmen en je make-up gaat er absoluut niet mooier van zitten. Je hebt ontzettend veel verschillende soorten foundation. Kijk hier goed na voordat je er eentje aanschaft. De best werkende foundation voor een vettige huid, is een poederfoundation. Dit zorgt ervoor dat het je huid matteert maar het dekt ook. Ook een BB cream helpt goed tegen een glimmende huid.

Fixingspray

Last but not least: een fixingspray. Een fixingspray zorgt ervoor je make-up de hele dag door allerlei soorten situaties, zoals regenbuien of inspanningen, toch nog goed blijft zitten. Tevens helpt deze spray ook tegen het glimmen van de huid.