Niets is fijner dan na een lange dag werken op de bank te ploffen met een goed boek. Tenminste dat vinden wij. Mocht jij dit nou ook vinden maar geen inspiratie hebben, dan heb je geluk. Speciaal voor jou hebben wij namelijk een lijstje samengesteld vol heerlijke feelgood romans die je meteen aan je leeslijst toe wil voegen!

reading a book

Deze week staat de boekenreeks “After” van de Amerikaanse schrijfster Anna Todd in de spotlights. Deze serie bestaat uit vier delen en gaat over het leven van de achttienjarige Tessa Young, die gaat studeren aan de universiteit.

After 1: Hier begint alles

De achttienjarige Tessa Young laat haar overbezorgde moeder en haar vriendje achter om te gaan studeren aan de Universiteit van Washington. Dat is iets wat ze al jaren geleden gepland heeft en ook de rest van haar toekomst lijkt al volledig vast te liggen. Maar op de universiteit ontmoet ze Hardin. Hij is niet de aardigste jongen, zit onder de tattoos en piercings en is de wereldberoemde zanger van een boyband.

Ondanks dat Tessa zich ertegen probeert te verzetten, weet Hardin toch een grote passie bij haar naar boven te halen. Tessa leert Hardins wilde en romantische kant kennen en moet een keuze maken tussen haar vertrouwde jeugdliefde Noah of een nieuwe, spannende en onbekende toekomst…

After 2: Je kan niet leven zonder hem

Tessa wist dat Hardin erg wreed kan zijn, maar het slaat in als een bom zodra zij hoort dat hun relatie is ontstaan als een weddenschap. Is Hardin wel die diepzinnige, aandachtige jongen op wie Tessa verliefd werd, ondanks zijn boze buitenkant, of kent ze hem totaal niet? Tessa zou willen dat ze hem gewoon zou kunnen verlaten. Maar dat gaat niet zomaar. Vooral niet als ze denkt aan die herinneringen van hun gepassioneerde nachten samen, zijn vurige aanrakingen en zijn hongerige kussen…

Hardin beseft zich heel goed dat hij een grote fout heeft gemaakt, misschien zelfs wel de grootste van zijn leven. Hij wil voor Tessa en voor hun liefde vechten. Maar kan hij wel echt veranderen?

After 3: Hij hoort bij jou

Net op het moment dat Tessa de belangrijkste beslissing van haar leven heeft genomen, verandert alles. Door onthullingen die over Hardin worden gedaan, komen al haar zekerheden over hem op losse schroeven te staan en lijken hun toekomstplannen ineens weer ver buiten bereik. Niets en niemand is zoals Tessa dacht: niet haar familie en niet haar vrienden. Hardin, de enige persoon op wie Tessa dacht te kunnen bouwen, toont geen enkel begrip voor haar als hij erachter dat zij ook geheimen voor hem verborgen heeft gehouden.

Deze vicieuze cirkel van jaloezie, onvoorspelbare woede en vergeving zijn voor Tessa erg uitputtend. Ze heeft nog nooit zulke intense gevoelens voor een persoon gehad, maar is dit al die drama wel waard? En wat als Tessa haar hart volgt… is het dan definitief voorbij?

lezen

After 4: Voor altijd

Het is nooit rozengeur en maneschijn geweest tussen Tessa en Hardin, maar elke nieuwe uitdaging heeft hun band wel sterker gemaakt. Wanneer de schokkende waarheid over hun families aan het licht komt, komen ze er dan ook achter dat ze niet zo verschillend van elkaar zijn als dat ze in eerste instantie dachten. Tessa is niet langer meer het lieve, eenvoudige meisje dat ze was toen ze Hardin leerde kennen. Net zo min als Hardin nog de wrede, humeurige jongen is voor wie Tessa ondanks alles viel.

Tessa begrijpt de heftige gevoelens die Hardin verbergt achter zijn stoere dekmantel en weet dat hij haar nodig heeft. maar naarmate er steeds meer oude pijn aan het licht komt, hoe duisterder Hardin wordt en hoe harder hij Tessa (en alle anderen in zijn leven) wegduwt. Soms twijfelt Tessa wel eens of zij hem wel kan redden zonder dat ze zichzelf daarbij opoffert.